Σάββατο 21 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΑΡΙΣΑ»
Πιέζει για υπογραφή ατομικών συμβάσεων

Να μη δεχτούν τη σφαγή των δικαιωμάτων τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, ενώ συγκρότησαν και σωματειακή επιτροπή

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «ΛΑΡΙΣΑ», όπου πρόσφατα η εργοδοσία άρχισε να πιέζει για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Στις συμβάσεις προβλέπεται μείωση μισθών και επιδομάτων κατά 15%, ενώ δίνεται το δικαίωμα στην εργοδοσία να στέλνει τους εργαζόμενους σε όποια δουλειά θέλει και να τους φορτώσει με όσες πρόσθετες και διαφορετικές εργασίες επιθυμεί, καθώς και να απολύει όσους αρρωστήσουν και η ασθένειά τους διαρκέσει περισσότερο από τα όρια βραχείας ασθενείας που ορίζει ο νόμος.

Στη συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν:

  • Να μη δεχτούν καμία μείωση μισθού, ούτε τις ατομικές συμβάσεις και καλούνται όσοι υπέγραψαν κάτω από το φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους.
  • Να εκλέξουν 9μελή Σωματειακή Επιτροπή, - η εκλογή έγινε - η οποία θα ενημερώνει και θα οργανώνει τους εργαζόμενους.
  • Να εξουσιοδοτήσουν τις Διοικήσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για άμεση αγωνιστική απάντηση σε περίπτωση τρομοκράτησης των εργαζομένων και περαιτέρω αντεργατικής μεθόδευσης από την πλευρά της εργοδοσίας.

Δεν είναι η πρώτη φόρα που η εργοδοσία του συγκεκριμένου ομίλου στη Λάρισα πρωτοστατεί σε αντεργατικές μεθοδεύσεις. Στο πρόσφατο παρελθόν επιχείρησε να πληρώνει σε «είδος» αντί μισθού τους εργαζόμενους, εκτοξεύοντας μάλιστα συκοφαντίες εναντίον του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας που εναντιώθηκε σ' αυτήν τη μεθόδευση, υπερασπιζόμενος τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με ανακοινώσεις τους, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και τονίζουν απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους: «Να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται η εργοδοσία να μείνει σ' αυτά. Ούτε να έχετε αυταπάτες ότι αν δεχτείτε τις μειώσεις των μισθών θα εξασφαλίσετε τη δουλειά σας. Να μη φοβηθείτε από τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας. Με την ενότητα και τον αγώνα σας μπορείτε να αποκρούσετε τις μειώσεις μισθών και κάθε αντεργατικό μέτρο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει μειώσεις μισθών και απολύσεις στα «Media Markt» (2018-03-06 00:00:00.0)
Να σταματήσει ο έμμεσος εκβιασμός στους εργαζόμενους της «Media Markt» (2017-08-23 00:00:00.0)
Εκβιάζουν και απαιτούν μείωση μισθών κατά 13% (2013-10-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-06-04 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση σήμερα στις αξιώσεις των εργοδοτών (2012-05-26 00:00:00.0)
Πιέζει για υπογραφή ατομικών συμβάσεων (2012-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ