Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου

Ενα πανόραμα του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου ετοιμάζει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το δίκτυο διανομής του «Filmcenter» από τις 2-8/3 στον κινηματογράφο «Τριανόν», με την προβολή δέκα ταινιών της τελευταίας πενταετίας, την παρουσίαση σκηνοθετών και παραγωγών και με συναυλίες τουρκικών συγκροτημάτων.

Η «Εβδομάδα Νέου Τουρκικού Κινηματογράφου» είναι η ελληνική «απάντηση» στην αντίστοιχη διοργάνωση για το Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο, που έγινε το περασμένο φθινόπωρο στην Κωνσταντινούπολη. Ανάμεσα στους καλεσμένους που αναμένονται να έρθουν είναι οι σκηνοθέτες Ντερβίς Ζαΐμ, βραβευμένος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Τούμπες μέσα σε φέρετρο», Ρεΐς Τσελίκ, ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος δημιουργός και Σερντάρ Ακάρ, του οποίου η ταινία «Στο καράβι», προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών.

Το μουσικό μέρος θα καλύψουν τα συγκροτήματα «SAZ GRUBU» (μουσική και τραγούδια «σάζι» 2, 3/3), «ORIENT 'XPRESS» (λαϊκή τουρκική μουσική 4, 5, 6/3) και «ΙΜΕΡΟΣ» (με κλασική, οθωμανική μουσική, 7, 8/3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ