Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες και εντατικές δοκιμές

«Μια πιθανή συνάντηση» στο «Θέατρο Κεφαλληνίας»
«Μια πιθανή συνάντηση» στο «Θέατρο Κεφαλληνίας»
Πρεμιέρα, αύριο, στο θέατρο «Σφενδόνη» με το έργο του Αντώνη Μόλλα «Λίγα απ' όλα», πρωτοπαιγμένο από τον ίδιο το 1918 στο θέατρο σκιών. Το ρόλο του Καραγκιόζη ερμηνεύει η Αννα Κοκκίνου. Η σκηνοθεσία είναι του Δήμου Αβδελιώδη, η μουσική του Διονύση Σαββόπουλου, τα σκηνικά-κοστούμια του Πέρη Ιερεμιάδη και η χορογραφία της Κικής Μπάκα. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν: Παναγιώτης Ραπτάκης, Κωνσταντίνος Θεμελής, Μαρίνος Μουζάκης, Κώστας Τζουβάρας, Γιώργος Μπινιάρης, Παναγιώτης Θανασούλης και Κώστας Λαός. Ο Καραγκιόζης, μέσα στην απελπισία του από την πείνα, αποφασίζει να πεθάνει από έναν «γλυκύ θάνατο». Στο μεταξύ, ο Μπέης ζητά κάποιον υπηρέτη που να κάνει πολλές δουλιές μαζί. Ο Χατζηαβάτης του συστήνει σαν πιο κατάλληλο τον Καραγκιόζη, τον οποίο και προσλαμβάνει. Εχοντας ο Μπέης έναν ικανό υπηρέτη, προσκαλεί τριακόσιους γαμπρούς για να διαλέξει τον άντρα της μοναχοκόρης του, η οποία, όμως, ερωτεύεται τον Καραγκιόζη...

  • «Το τέλος του παιχνιδιού» του Μπέκετ κάνει σήμερα πρεμιέρα στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου», στον Κάτω Χώρο του θεάτρου. Η μετάφραση είναι του Κωστή Σκαλιόρα, η σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, τα σκηνικά-κοστούμια της Εύας Νάθενα και η επιμέλεια κίνησης της Αγγελικής Στελλάτου και της Σταυρούλας Σιάμου. Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Μανώλης Μαυροματάκης, Ολγα Δαμάνη, Πάνος Πανάγου.
  • Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι πρόβες της κωμωδίας «Μια πιθανή συνάντηση» του Πάουλ Μπαρτς, που θα ανέβει το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη στο «Θέατρο της οδούΚεφαλληνίας» σε μετάφραση Λεωνίδα Καρατζά και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι του Αγγελου Αγγελή και η μουσική του Παναγιώτη Αδάμ. Ο Γιάννης Βόγλης και ο Σοφοκλής Πέππας θα ενσαρκώσουν δύο μεγάλες μορφές της κλασικής μουσικής, τον Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ (Γ. Βόγλης) και τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (Σ. Πέππας). Μαζί τους και ο Ηλίας Ασπρούδης.
  • Πρεμιέρα, αύριο, και στο «Αντιθέατρο» της Μαρίας Ξενουδάκη, με το έργο «Ολοι αυτοίοι ανήθικοι» του Πέτερ Χάντκε. Η μετάφραση είναι της Μαρίας-Λουίζας Κωνσταντινίδη, η σκηνοθεσία της Μαρίας Ξενουδάκη και η μουσική επιμέλεια του ΑρηΤασούλη. Ερμηνεύει η Μαρία Ξενουδάκη.
  • Ξεκίνησαν, χτες, στο θέατρο «Θησείον» (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, τηλ. 3255.444), οι παραστάσεις του έργου «Κοσμικό γεγονός» του Νιλ Λαμπιούτ, σε μετάφραση ΧριστίναςΜπάμπου-Παγκουρέλη, σκηνοθεσία Μαρίας Σάββα, σκηνικά και μουσική επιμέλεια Αντρέα Βούσουρα. Παίζουν: Στάθης Γράψας, Μαρία Μαλταμπέ, Μαρία Σάββα και Πέτρος Σταθακόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ