Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαγωνισμός για το «Ευπαλίνειο Ορυγμα»

Μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Το Ευπαλίνειο Ορυγμα», οργανώνει η Ενωση Αρχαίων Ελληνικών Λιμανιών της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου το πρώτο εξάμηνο του 2001. Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν μαθητές λυκείων των 21 πόλεων - λιμανιών που απαρτίζουν την Ενωση και θα διεξαχθεί από τις τοπικές επιστημονικές επιτροπές αυτών των πόλεων. Η επιστημονική ευθύνη της διοργάνωσης ανήκει στο Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού.

Αναλυτικά, τα λιμάνια που θα συμμετάσχουν είναι: Ελλάδα: Ηράκλειο, Πάτρα, Πυθαγόρειο, Χαλκίδα, Ισπανία: Γάδειρα, Εμπόριον, Γαλλία: Αγάθη, Αντίπολη, Θηλίνη, Νίκαια, Ολβία, Κύπρος: Κυρήνεια, Λάρνακα, Πάφος, Ιταλία: Σελινούς, Αίγυπτος: Αλεξάνδρεια, Τυνησία: Τζέρμπα, Λίβανος: Βύβλος, Ρουμανία: Κάλλατις, Γεωργία: Φάσις, Ουκρανία: Χερσόνησος. Οι μαθητές θα δουλέψουν σε ομάδες.

Το Α` Βραβείο είναι 2.000 ευρώ, Β` Βραβείο 1.500 ευρώ, Γ` Βραβείο 1.000 ευρώ. Οι ομάδες που θα διακριθούν θα φιλοξενηθούν στο Πυθαγόρειο της Σάμου. Περισσότερες πληροφορίες στο Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού (Στρατηγού Καλλάρη 50, 154 52, Παλαιό Ψυχικό, Αθήνα, τηλ: 67.76.540).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ