Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΝΑΟΥΣΑ
«Μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε»

Στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ημαθία μίλησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος Επικρατείας

«Οποια κυβέρνηση κι αν βγει, δεξιά, κεντροδεξιά, κεντρώα, κεντροαριστερά, ή αριστερά, από τις πρώτες μέρες θα πάρει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα», τόνισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση στη Νάουσα, το περασμένο Σάββατο.

«Το ΚΚΕ - υπογράμμισε - με τη σκέψη στραμμένη στην επόμενη μέρα των εκλογών, στο νέο γύρο του πολέμου που θα φέρει, καλεί το λαό να είναι ετοιμοπόλεμος. Να οργανωθεί, να δώσει δύναμη στον αγώνα του που έρχεται, να φοβίσει τους αντιπάλους τους, τους βιομηχάνους και τα κόμματά τους, την ΕΕ. Να ψηφίσει ΚΚΕ. Τη μόνη δύναμη που δεν μπορούν να τη βάλουν στο χέρι, τη μόνη που μπορεί να τους φοβίσει πραγματικά γιατί τους αμφισβητεί πραγματικά». Για να σημειώσει: «Και σ' αυτόν το αγώνα πρέπει να πάμε μ' ανοιγμένα και όχι κατεβασμένα τα φτερά, δεν πάμε για ήττα αλλά να παρεμποδίσουμε, να ανακόψουμε, να αναστείλουμε τα νέα μέτρα που έρχονται. Πάμε να φοβίσουμε αντί να φοβηθούμε. Πάμε να δώσουμε πίστη στις δυνάμεις μας ότι μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε, μπορούμε να ανοίξουμε δρόμο για ανάπτυξη που θα ωφελεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και όχι τους κεφαλαιούχους».

Απαντώντας στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «κυβέρνηση αριστεράς», έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εμπειρία των εργατών της πόλης από την περίπτωση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας: «Κρίνετε από την πρόσφατη ιστορία των εργατών της Νάουσας, των εργατών του Λαναρά. Ποιος τους υποσχόταν ότι αν αγωνιστούν να πάρει τα δάνεια ο Λαναράς θα εξασφαλίσουν τις θέσεις δουλειάς και τα δεδουλευμένα τους; Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΓΣΕΕ και ο ίδιος ο Λαναράς. Ο Λαναράς τα δάνεια τα πήρε. Εμεινε κανένα εργοστάσιο ανοικτό; Γύρισε κανείς εργάτης στη δουλειά; Πληρώθηκε κανείς τα χρωστούμενα μεροκάματα; Μόνο η επιχείρηση έκανε τη δουλειά της με τον αγώνα των εργατών. Αυτή είναι η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ