Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψήφο στο ΚΚΕ

Η πλουτοκρατία επιδιώκει παραπέρα κλιμάκωση του πολέμου που έχει εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους, με τα «μνημόνια» και τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές που έχουν ήδη οδηγήσει σε πρωτοφανέρωτες ανατροπές του βιοτικού μας επιπέδου. Στόχος της είναι τα δεδομένα - οι μισθοί, οι συντάξεις, οι εργασιακές σχέσεις, η φορολογία των μισθωτών, ο χαρακτήρας και οι υπηρεσίες σε Υγεία και Παιδεία, οι ασφαλιστικές εισφορές - να πάνε σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Τόσο χαμηλά, που να γίνουν πάλι συμφέρουσες οι επενδύσεις των κεφαλαιοκρατών, έναντι των ανταγωνιστών τους, που δίνουν μισθούς 200 ευρώ, που τσάκισαν τις συντάξεις, έχουν τους εργαζόμενους σε καθεστώς πλήρους ομηρίας... Την επομένη των εκλογών τα αφεντικά, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, θα ζητούν καινούριο αίμα. Για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη, περισσότερο πλούτο, κι άλλα δισεκατομμύρια από τις συμφωνίες που έχουν κάνει με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Ομολογημένα είναι και τα μέτρα, που κοστολογούνται γύρω στα 12 μέχρι 14 δισ. ευρώ και που εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε.

Αρκετά κόμματα μπροστά στις κάλπες καλλιεργούν αυταπάτες, για το... λιγότερο κακό που είναι σε θέση να μας εξασφαλίσουν. Κοινός παρονομαστής όλων τους, η ΕΕ, το ευρώ και οι... διαπραγματεύσεις, λέει, που θα κάνουν για νέες, πιο ευνοϊκές συμφωνίες γύρω από το μνημόνιο. Ολοι τους συνωστίζονται να προσφέρουν διαπιστευτήρια στην ΕΕ και το ΔΝΤ, που ταυτόχρονα όμως είναι και τα τεκμήρια της κοροϊδίας σε βάρος των εργαζομένων. Γιατί πάει πολύ να εμπαίζουν για επαναδιαπραγμάτευση, το ΠΑΣΟΚ που υποστήριζε ότι έκλεισε την καλύτερη συμφωνία και η ΝΔ που ο αρχηγός της υποχρεώθηκε σε γραπτή... επανατοποθέτηση επειδή έλεγε ότι υπάρχουν δυνατότητες αλλαγών στο μνημόνιο. Είναι πρόκληση τυφλού αποπροσανατολισμού η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που διαβεβαιώνοντας ότι κάθε πρόταση που κάνει προϋποθέτει ΕΕ και ευρώ, υπόσχεται ταυτόχρονα... επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών, καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατόν η λυκοσυμμαχία της ΕΕ να υιοθετήσει φιλολαϊκές εκδοχές αντιμετώπισης της κρίσης. Σκέτη απάτη, σαν τη δήθεν πανευρωπαϊκή μάχη για αλλαγή της πολιτικής της ΕΕ, που τάχα θα υιοθετήσει άλλα μείγματα οικονομικής πολιτικής. Και δείχνουν τον Ολάντ, ο οποίος στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων βεβαίως ενδιαφέρεται για τους κεφαλαιοκράτες της Γαλλίας, και πάντως είναι απόλυτα ταυτισμένος με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των μονοπωλίων της χώρας του, ενάντια στο λαό της και την ΕΕ.

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη δεν μπορούν να κάνουν την παραμικρή αλλαγή πολιτικής. Οχι μόνο επειδή δεν το επιτρέπει η φύση της, σαν συνασπισμός καπιταλιστικών κρατών και εκμεταλλευτών, αλλά και επειδή κάτι τέτοιο δεν το αντέχει ο σύγχρονος καπιταλισμός. Η διέξοδος και η προοπτική για τους εργαζόμενους προϋποθέτει ρήξη με την ΕΕ, κόντρα με τα συμφέροντα που υπηρετεί. Οι κομμουνιστές καλούν τους εργαζόμενους να εμπιστευτούν το ΚΚΕ. Είναι το μόνο κόμμα που τους λέει πάντα την αλήθεια, επιβεβαιώνεται, είναι σταθερό στις θέσεις του και αταλάντευτα προσηλωμένο στους λαϊκούς αγώνες. Το ΚΚΕ έχει πλούσια εμπειρία στους ταξικούς αγώνες, η οποία θα είναι ακόμα πιο απαραίτητη από την επομένη των εκλογών, για να αναχαιτίσουμε την επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και τη νέα θύελλα των μέτρων, να αγωνιστούμε για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, να παλέψουμε για το Λαϊκό Μέτωπο και τη λαϊκή εξουσία, που θα μας απελευθερώσει από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.


Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραπλανούν για να κρύψουν τη συμφωνία τους (2012-05-09 00:00:00.0)
Εκβιάζει με «λουκέτο» (2009-10-23 00:00:00.0)
Αντίσταση και διέξοδος (2004-11-20 00:00:00.0)
... θέλουν και την ευρω-ενωσιακή (2004-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ