Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ ότι της κλέβει τα αντιλαϊκά μέτρα!

Πρότυπα «επενδύσεων» οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, λέει ο Αντ. Σαμαράς

Είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, είτε με άλλη διαχειριστική λύση, στις 7 Μάη τα μονοπώλια θα συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο. Πανίσχυρο ΚΚΕ σημαίνει ασπίδα του λαού και όπλο για αντεπίθεση, ενάντια στα αφεντικά και την πολιτική τους
Είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, είτε με άλλη διαχειριστική λύση, στις 7 Μάη τα μονοπώλια θα συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο. Πανίσχυρο ΚΚΕ σημαίνει ασπίδα του λαού και όπλο για αντεπίθεση, ενάντια στα αφεντικά και την πολιτική τους
Την εικόνα του εγγυητή της «πολιτικής σταθερότητας» του αστικού συστήματος και του αποφασισμένου διαχειριστή της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας, που θα κάνει το βίο αβίωτο στο λαό, καλλιεργεί με ένταση ο Αντ. Σαμαράς, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές. Ταυτόχρονα, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των πρώην ψηφοφόρων της ΝΔ, ανασύρει την απειλή της «ακυβερνησίας», αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της μετεκλογικής συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και παραδέχεται ότι τα οικονομικά προγράμματα των δύο κομμάτων συμπίπτουν πλήρως.

Στις προεκλογικές ομιλίες του, ο πρόεδρος της ΝΔ κλίνει σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «ανάπτυξη», καθιστώντας σαφές ότι αυτή θα επιτευχθεί με την υποταγή των πάντων στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. «Η λέξη ανάπτυξη έχει να κάνει με την αποφασιστικότητα, έχει να κάνει με το να ακτινοβολούν τα μάτια σου, όταν λες ότι εγώ θέλω επενδύσεις, όταν λες εγώ πιστεύω στον επιχειρηματία», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκδήλωση νέων επιχειρηματιών, επιστημόνων και ανέργων (!)

Αναπαράγοντας διαρκώς το ιδεολόγημα ότι «απαιτείται απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας», ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε αποφασισμένος να διασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρήσεων, όπως η περαιτέρω μείωση των μισθών, η κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, η απαλλαγή τους από εισφορές και φόρους, γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις και εκποίηση του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση του λεγόμενου κράτους πρόνοιας.

Ταυτόχρονα, προχωρά σε επίδειξη πυγμής, στοχοποιώντας τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες και ειδικά το ΠΑΜΕ, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι τα θεωρεί ενοχλητικά εμπόδια για τις επενδύσεις, που πρέπει να «παραμεριστούν» πάση θυσία. Καθόλου τυχαία, επικαλείται ως πρότυπο για τις επενδύσεις που οραματίζεται τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Κίνα, διαμηνύοντας σαφώς ότι αυτές θα στηριχθούν πρώτα απ' όλα στη φτηνή εργατική δύναμη, στην πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση του λαού, με εγγύηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Κοροϊδεύοντας ανοιχτά τους ανέργους, που γεννά και πολλαπλασιάζει το σύστημα το οποίο υπερασπίζονται με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, υποστήριξε θρασύτατα χτες από το Λαύριο ότι αν εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμά της ΝΔ «η τωρινή ανεργία μπορεί να πέσει κάτω από το μισό μέσα σε τρία χρόνια». Η αλήθεια είναι όμως ακόμα και αν επέλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη, η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, οι θέσεις εργασίας θα είναι πολύ λιγότερες από αυτές που χάνονται, προσωρινές και ευέλικτες, οι μισθοί θα τείνουν στα επίπεδα των γειτονικών χωρών.

Ξεπερνώντας κάθε όριο δημαγωγίας, υποσχέθηκε στους μικρομεσαίους «που έχασαν τις δουλειές τους, που έβαλαν λουκέτο» πως θα τους στηρίξει «να ξαναστήσουν τις δουλειές τους», ενώ στους «νοικοκύρηδες που βρίσκονται σε απόγνωση» έταξε ότι «θα ξαναγίνουν νοικοκύρηδες». Επίσης ότι «η μεσαία τάξη που γονάτισε, θα ξανασηκωθεί όρθια» (!) Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, σχολιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε τις προάλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε ότι αντιγράφει το πρόγραμμα της ΝΔ. «Σήμερα έρχονται και το προσυπογράφουν φαρδιά πλατιά», τόνισε προχτές στην Πάτρα.

Θέλοντας να δείξει ότι είναι πιο ικανός διαχειριστής της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας, επικαλέστηκε την πατρότητα ορισμένων από τις διαρθρωτικές αλλαγές που εφαρμόζονται σήμερα: «Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας - το ειρωνεύθηκαν! Υστερα πήγαν να το απαγορεύσουν κιόλας. Μείωση φορολογικών συντελεστών και μείωση ασφαλιστικών εισφορών. "Δεν γίνονται τέτοια πράγματα", μας έλεγαν. Τώρα τα προτείνουν κι αυτοί», τόνισε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ