Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Συλλαλητήριο οργής για την ανεργία

Αύριο, Πέμπτη, στις 6.30 στην πλατεία Γεωργίου

«Ολοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας στους εργαζόμενους της πόλης, και τους καλεί στο αυριανό συλλαλητήριο συμπαράστασης προς τους απολυμένους του «Κρητικού», με αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ο τόπος προσυγκέντρωσης της Συντονιστικής Επιτροπής (ΣΕ) είναι στην πλατεία Γεωργίου στις 6:30 μ.μ. Σε ανακοίνωσή της η ΣΕ καταγγέλλει ως υπεύθυνους για το κλείσιμο του εργοστασίου:

  • Την κυβέρνηση, η οποία παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και ότι τάχα δεν μπορεί να παρέμβει γιατί η διαφορά είναι ανάμεσα σε ιδιωτική τράπεζα και στην εργοδοσία.
  • Τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς υπαλλήλους σε Δήμο και Νομαρχία (Φλωράτος και Σερέτης) γιατί αυτό που πάσχιζαν αυτό το διάστημα ήταν πώς θα «αρπάξει» και άλλα ο Κρητικός.
  • Την άθλια ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας που προσπάθησε να διασπάσει τους εργαζόμενους, πίεζε να σταματήσουν την κατάληψη, έκανε ό,τι μπορούσε για να αμβλύνει τη δύναμη και αποφασιστικότητα των εργαζομένων, οι οποίοι είχαν και την ολόπλευρη αλληλεγγύη του λαού της Πάτρας.
  • Την πλειοψηφία του εργοστασιακού σωματείου και τον πρόεδρό του, γιατί προώθησαν τη γραμμή της διάσπασης και της αποδυνάμωσης του αγώνα των εργαζομένων του «Κρητικού».

Στη συνέχεια τονίζεται στην ανακοίνωση πως «δε χάθηκαν ακόμα όλα, έχουμε τη δύναμη:

  • Εάν κάνουμε στην άκρη τους ξεπουλημένους στο ΕΚΠ.
  • Εάν παρακάμψουμε τα εμπόδια που βάζει η τακτική της πλειοψηφίας και του προέδρου του σωματείου.
  • Εάν αξιοποιήσουμε τη διάθεση για αγώνα που έχει η εργατική τάξη και ο λαός της Πάτρας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ