Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΣΟ
Συνεδρίασαν οι κλαδικές και περιφερειακές οργανώσεις

Κύριο θέμα η Διεθνής Μέρα Δράσης στις 3 Οκτώβρη

Από τη συνεδρίαση των κλαδικών οργανώσεων και των περιφερειακών γραφείων της ΠΣΟ
Από τη συνεδρίαση των κλαδικών οργανώσεων και των περιφερειακών γραφείων της ΠΣΟ
Συνεδρίασαν προχτές και χτες στην Αθήνα οι επικεφαλής των Κλαδικών Οργανώσεων και των Περιφερειακών Γραφείων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) με τη συμμετοχή των κλάδων τροφίμων, μεταφορών, δημοσίων υπαλλήλων, οικοδόμων, ενέργειας, τουρισμού, μετάλλου, εκπαίδευσης και τραπεζικών και ασφαλιστικών εταιρειών. Συμμετείχαν επίσης οι επικεφαλής των περιφερειακών γραφείων Ασίας -Ειρηνικού, Ευρώπης, Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Στη συνεδρίαση έγινε έλεγχος για την εφαρμογή των αποφάσεων του 16ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου και συζητήθηκαν θέματα οργανωτικής ενίσχυσης και βελτίωσης της λειτουργίας των κλαδικών και των περιφερειακών γραφείων.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η προετοιμασία για τη Διεθνή Μέρα Δράσης της ΠΣΟ, που έχει οριστεί για τις 3 Οκτώβρη 2012 με βασικά αιτήματα: Τροφή, καθαρό νερό, φάρμακα, στέγη για όλους τους εργαζόμενους, αποκάλυψη του ρόλου των πολυεθνικών και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Για την οργάνωση των διεκδικήσεων για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Επίσης, αποφασίστηκε η ίδρυση μιας νέας κλαδικής της ΠΣΟ στους συνταξιούχους. Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε προπαρασκευαστική επιτροπή και το ιδρυτικό της Συνέδριο θα γίνει στην Ισπανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ