Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
Πήραν τα δεδουλευμένα τους

Τα αποτελέσματα του ενωμένου αγώνα μαζί με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ αποδεικνύει περίτρανα ο αγώνας που έδωσε το κλαδικό σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Σχολείων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ο εργολάβος, μέσω του οποίου απασχολούνταν στον τομέα της καθαριότητας στο νοσοκομείο, τις είχε αφήσει επί τέσσερις μήνες απλήρωτες και δεν τους είχε καταβάλει ούτε το δώρο Πάσχα. Η εξαθλίωση στην οποία είχαν φτάσει δε συγκίνησε κανέναν αρμόδιο και όλοι επικαλούνταν έλλειψη χρημάτων. Από την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και έθεσαν τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους.

Κάτω από την πίεση του αγώνα, τα χρήματα βρέθηκαν και ο εργολάβος αναγκάστηκε να τους καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα και το δώρο Πάσχα.

Οι εργαζόμενες από χτες επέστρεψαν στη δουλειά τους και δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα μαζί με το κλαδικό τους σωματείο και το ΠΑΜΕ ώστε να παλέψουν για την επίλυση και μιας σειράς άλλων προβλημάτων στον κλάδο τους, αναγνωρίζοντας πως το σωματείο τους και το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή ήταν κοντά τους, οργανώνοντας την πάλη τους και δίνοντας σήμερα χειροπιαστά αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ