Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΦΑΓΕ»
Συνεχίζουν για τέταρτη μέρα την απεργία τους

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους

Συζήτηση του Σπ. Χαλβατζή με τους απεργούς της ΦΑΓΕ
Συζήτηση του Σπ. Χαλβατζή με τους απεργούς της ΦΑΓΕ
Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ βρέθηκαν έξω από τις πύλες του εργοστασίου συνεχίζοντας τον αγώνα τους, απαιτώντας το σταμάτημα των απολύσεων που έχουν ξεπεράσει από το 2008 τις 200, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και να μη γίνει σε κανένα εργοστάσιο της εταιρείας μείωση μισθών. Η εργοδοσία, την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε σε 29 απολύσεις, ενώ σήμερα, οι εργαζόμενοι ανανεώνουν και πάλι το ραντεβού τους σε νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την πορεία της κινητοποίησης.

Οι εργαζόμενοι, περιφρουρώντας την απεργία τους, στάθηκαν μπροστά στις πύλες, αποτρέποντας τους εργολάβους οδηγούς φορτηγών να βγουν έξω, όπως το είχαν καταφέρει την προηγούμενη μέρα. Ταυτόχρονα, όμως, η εργοδοσία, εντείνει τις προσπάθειες να σπάσει την απεργία, παρά τη σημαντικότατη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από το σωματείο τους. Χτες, κάτω από την πίεση της εργοδοσίας, την τρομοκρατία και το φόβο, ελάχιστοι εργαζόμενοι της παραγωγής μπήκαν για δουλειά. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως παρέμεινε έξω από το εργοστάσιο, συνεχίζοντας την περιφρούρηση του αγώνα τους.

Χτες, το χώρο του εργοστασίου της ΦΑΓΕ επισκέφθηκε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του ΚΚΕ στους απεργούς εργάτες. Μιλώντας με τους εργαζόμενους τόνισε: «Σας λέμε αυτό που είπαμε και πριν τις εκλογές: Και την επόμενη μέρα, το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή. Είχαμε πει ότι θα είμαστε παρόντες και όρθιοι, και σήμερα είμαστε εδώ να στηρίξουμε τον τίμιο αγώνα σας, για να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις, για να μην γίνουν πράξη αυτά τα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους. Καταδικάζουμε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ανέκαθεν η εργοδοσία για να σπάσει τους αγώνες. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πάλη του και για να δικαιωθούν οι αγώνες των εργαζομένων αλλά και για να ανοίξουμε δρόμους για βαθύτερες αλλαγές».

Ταυτόχρονα, συζήτησε αναλυτικά τις θέσεις του ΚΚΕ, απαντώντας σε ερωτήματά τους, όπως για την «αριστερή κυβέρνηση». Ο Σπ. Χαλβατζής, επισήμανε ότι μια τέτοια κυβέρνηση στην καλύτερη περίπτωση θα έκανε κάποια μερεμέτια... «Τα προβλήματα, όμως, δε λύνονται με μερεμέτια», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, είναι η εύκολη λύση. Ομως, υπογράμμισε, «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν σήμερα. Η εργατική τάξη πρέπει να συγκρουστεί αν θέλει πραγματικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικεί ανάκληση απολύσεων από τη «Vodafone» στην Πάτρα (2016-11-02 00:00:00.0)
Με 24ωρη απεργία απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα (2013-05-28 00:00:00.0)
Συμπληρώνουν 98 μέρες απεργίας (2012-07-04 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την απεργία ενάντια στις απολύσεις (2012-05-09 00:00:00.0)
Εκλεισαν ξανά το εργοστάσιο (2008-10-07 00:00:00.0)
Πάρτε πίσω την απόλυση! (2008-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ