Τετάρτη 4 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Συμπληρώνουν 98 μέρες απεργίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η εκδήλωση συμπαράστασης που οργάνωσε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και η σωματειακή επιτροπή των απεργών στο εργοστάσιο ανακύκλωσης οι οποίοι συμπληρώνουν 98 μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων έξω από την πύλη του εργοστασίου αντιτιθέμενοι στις απολύσεις που έκανε η επιχείρηση και στις μειώσεις μισθών κατά 22%.

Στην εκδήλωση έγινε προβολή βίντεο από τη δράση των απεργών όλο αυτό το διάστημα, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιάννης Γωνιανάκης, επικεφαλής του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚΗ. Επίσης μίλησε και εκπρόσωπος της σωματειακής επιτροπής.

Η συμμετοχή των απεργών ήταν καθολική απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα για ενίσχυση και στήριξη του αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

Στον αντίποδα της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου βρέθηκε στο σημείο και αφού εξαπέλυσε φραστική επίθεση στους απεργούς και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να σπάσουν την απεργία γιατί αυτό ζητούν διάφοροι εργαζόμενοι αλλά και η εργοδοσία. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα γνωστά ψευτοδιλήμματα με τα οποία εκβιάζονται οι εργαζόμενοι, ότι αν κάνουν αγώνες οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν με «λουκέτο». Η αλήθεια όμως είναι ότι τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις δεν τις κλείνουν οι εργαζόμενοι αλλά οι ίδιοι οι καπιταλιστές όταν δε βγάζουν τα κέρδη που προσδοκούν, όταν πέφτουν έξω στον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις, όταν τα μεταφέρουν σε χώρες με εξευτελιστικά μεροκάματα. Αλλά αυτός είναι ο ρόλος όλων αυτών των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ που με περίσσιο θράσος δήθεν σήμερα την αποκηρύσσουν και με τη μεταμφίεσή τους ως «αντιμνημονιακές» δυνάμεις έχουν μοναδικό σκοπό να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Το κάλεσμά του για υποχώρηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση των απεργών, που έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους, ποιοι δηλαδή είναι στο πλευρό τους και ποιοι απλά μεταφέρουν τις προτάσεις της εργοδοσίας.

Την περασμένη Δευτέρα, αντιπροσωπεία της σωματειακής επιτροπής των απεργών πήρε μέρος σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας χωρίς ωστόσο να δοθεί κάποια άμεση λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ