Τετάρτη 4 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ - ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ
Καθόρισαν τους άξονες για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Πώς θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκληρωτική παράδοση του λιμανιού του Πειραιά και των άλλων μεγάλων λιμανιών της χώρας στα σαγόνια των μονοπωλίων ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης που έγινε προχτές το απόγευμα στο υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ του υπουργού Κ. Μουσουρούλη και του επικεφαλής της TaskForce (Ομάδα Δράσης) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ. Αυτό προκύπτει τόσο από το «ενημερωτικό σημείωμα» (non paper) που εκδόθηκε από το υπουργείο για τη συνάντηση, αλλά και από τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Οπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά «στα θέματα αποκρατικοποιήσεων των λιμένων μέσω παραχωρήσεων». Επίσης, «σε θέματα νησιωτικής πολιτικής, στην εθνική στρατηγική και στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των λιμένων». Στο τραπέζι, όπως φάνηκε, τέθηκε και το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των ακτοπλόων εφοπλιστών, πέρα από τις χοντρές επιδοτήσεις που παίρνουν με το κόλπο των άγονων γραμμών. Οπως αναφέρεται στο σημείωμα του υπουργού έγινε συζήτηση και για «τη δυναμική ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο θέμα της ανεργίας, στα προβλήματα του κλάδου της ακτοπλοΐας και στη ναυτική εκπαίδευση». Στη συζήτηση αναφέρθηκαν επίσης τα θέματα της επανασύστασης του Υπουργείου, της δομής του και των στόχων που έχει θέσει η πολιτική ηγεσία.

Στις χτεσινές του δηλώσεις, ο υπουργός σχετικά με το θέμα των «αποκρατικοποιήσεων» ανέφερε ότι θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας από τεχνοκράτες του υπουργείου και της TaskForce και συμπλήρωσε: «Εγώ γνωρίζω ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης, ποιο είναι το πλαίσιο της προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων και πάνω σ' αυτό θα κινηθώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ