Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Πολύτιμη η αλληλεγγύη στο σκληρό αγώνα

Τους μισθούς τους προσέφεραν στους απεργούς φαντάροι από την Τρίπολη. Στην πύλη βρέθηκαν χτες λογοτέχνες και συνδικαλιστές από άλλες χώρες

Η συμπαράσταση στους απεργούς αποδεικνύει τη δύναμη της ταξικής ενότητας (φωτ. από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη «Χαλυβουργία»)
Η συμπαράσταση στους απεργούς αποδεικνύει τη δύναμη της ταξικής ενότητας (φωτ. από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη «Χαλυβουργία»)
Αποφασισμένοι συνεχίζουν τον περήφανο αγώνα, που πλησιάζει πλέον τις 200 ολόκληρες μέρες, οι απεργοί χαλυβουργοί του Ασπροπύργου. Με τη σφυρηλατημένη ενότητά τους και την πρωτόγνωρη αλληλεγγύη που εκφράζεται χωρίς σταματημό αντιμετωπίζουν και όλες τις επιθέσεις της εργοδοσίας και των ανθρώπων της. Οπως την πρόσφατη και πάλι αποτυχημένη προσπάθεια να σύρουν το σωματείο στα δικαστήρια, απαιτώντας να τους επιτρέψει να γίνουν απεργοσπάστες. Στο μεταξύ, μεγάλη οργή έχει δημιουργήσει στους απεργούς η χωρίς λόγο καθυστέρηση που δείχνουν οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ να ανακοινώσουν το πόρισμα από τον έλεγχο που έκαναν στην επιχείρηση για τη νομιμότητα των απολύσεων καθώς όπως κατήγγειλε το σωματείο είναι παράνομες και καταχρηστικές σύμφωνα με το νόμο 1264.

Οι χαλυβουργοί, όμως, συνεχίζουν και παίρνουν δύναμη από την αλληλεγγύη που συνεχίζει και εκφράζεται σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα συγκινητικά. Οπως το μήνυμα που έστειλαν οι φαντάροι που υπηρετούν στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη ότι προσφέρουν τους μισθούς τους σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και συνεισφοράς στον ηρωικό απεργιακό αγώνα των Χαλυβουργών. «Είναι καθήκον όλης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, όλου του εργαζόμενου λαού, να συμβάλει ο καθένας με τον τρόπο του στον τιτάνιο αυτό αγώνα. Η νίκη των Χαλυβουργών θα είναι νίκη ολόκληρου του εργαζόμενου λαού», σημειώνουν.


Την ίδια στιγμή, χτες το πρωί, οι χαλυβουργοί δέχτηκαν την αλληλεγγύη από λογοτέχνες και συγκεκριμένα από αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, οι οποίοι παρέδωσαν βιβλία και τρόφιμα, ενώ διάβασαν ψήφισμα συμπαράστασης της Γενικής τους Συνέλευσης.

Λίγη ώρα αργότερα, εκφράστηκε και διεθνής αλληλεγγύη από ξένες αντιπροσωπείες συνδικαλιστών συνταξιούχων από Ισπανία και Νεπάλ, οι οποίοι μαζί με μέλη της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ βρέθηκαν στο χώρο και εξέφρασαν τη συμπαράσταση στους χαλυβουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ