Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
Ποινική δίωξη για παράνομες ηλεκτροδοτήσεις

Ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση ασκήθηκε χτες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον του πρώην δημάρχου Μενιδίου Αναστ. Μουστακάτου. Το συγκεκριμένο αδίκημα φέρεται να διέπραξε το διάστημα 1995 - 1996, όταν χορήγησε βεβαιώσεις σε δέκα ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων, προκειμένου αυτά να ηλεκτροδοτηθούν.

Ειδικότερα, ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται πως εφοδίασε τους 10 ιδιοκτήτες με έγγραφα που πιστοποιούσαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της υπουργικής απόφασης του Ιουνίου 1994, σχετικά με την ηλεκτροδότηση αυθαίρετων κτισμάτων των επαναπατρισθέντων ομογενών από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν επρόκειτο για επαναπατρισθέντες και συνεπώς τα ακίνητά τους - που, σημειωτέον, ήταν εμβαδού 135 τ.μ. - 440 τ.μ. - ηλεκτροδοτήθηκαν παράνομα. Μία ιδιοκτήτρια δε, που ευεργετήθηκε χωρίς να το δικαιούται, κατάγεται από τη Γαλλία.

Την ίδια χρονική περίοδο είχαν ηλεκτροδοτηθεί στην περιοχή του Μενιδίου 2.000 αυθαίρετες οικοδομές. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι μόνο στις δέκα αυτές περιπτώσεις χορηγήθηκε παράτυπα από τη ΔΕΗ ηλεκτρικό ρεύμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ