Τρίτη 15 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΔΕΔΟΜΕΝΑ: «Πτώση κατά 0,3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Μάρτιο του 2012. Σε ετήσια βάση η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής έφθασε στο 2,2%. Πρόκειται για νέες ενδείξεις ότι η οικονομία των "17" βυθίζεται ξανά στην ύφεση» (στο ΒΗΜΑ/ ηλεκτρονική έκδοση).

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ: «Μπορώ θαυμάσια να καταλάβω και να συμμεριστώ την απελπισία του άνεργου πενηντάρη που ξέρει ότι δύσκολα θα ξαναβρεί δουλειά, του επαγγελματία που αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, του συνταξιούχου που πένεται, ή του έμπορου που αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο μαγαζί του. Αλλά ένας νέος είκοσι ή είκοσι δύο χρόνων πότε πρόλαβε να απελπιστεί; Τι είναι εκείνο που δεν μπορεί να παλέψει και να κατακτήσει;» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

«ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ»: «Η χώρα, με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία και τα προτάγματά της, οφείλει να συγκροτήσει μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας (ονομάστε την όπως θέλετε), στη βάση ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού ιστορικού συμβιβασμού, με αιχμή μια ρεαλιστική επαναδιαπραγμάτευση, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών ανακατατάξεων» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Το καλό σενάριο (...) να υπάρξει μια ισχυρή βούληση υπέρ ενός Ιστορικού Συμβιβασμού, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για μεταρρύθμιση και δημοσιονομική εξυγίανση με στόχο μια βιώσιμη ανάπτυξη μέσα στο ευρώ, με σταθερότητα, αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη. Το σενάριο της καταστροφής είναι να παραιτηθούμε από την προσπάθεια, η χώρα να συρθεί έξω από το ευρώ, να περιπέσει σε δραματική φτώχεια και να διακινδυνεύσουμε την αναβίωση του ελληνικού μοντέλου της 10ετίας του '40: Εθνικό διχασμό, τυφλές κοινωνικές συγκρούσεις και ανείπωτο αυταρχισμό, με συμμορίες και τάγματα εφόδου» (ο Κ. Καλίτσης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: «Εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες, αντιθέτως, αναγνωριζουμε ότι έχουμε μια δομική αλληλεξάρτηση στην ΕΕ και γι' αυτό δε μιλάμε για μονομερείς ενέργειες, αλλά για επαναδιαπραγμάτευση» (ο Γ. Δραγασάκης στο ΒΗΜΑ).

ΑΝΤΙ-ΚΚΕ ΠΟΡΩΣΗ: «Πολιτικά άγονη και απωθητική ανθενωτική γραμμή του ΚΚΕ» (ο Γ. Δελαστίκ στο ΠΡΙΝ).

ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ...ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: «Το ΚΚΕ συνεχίζει να πορεύεται και μετά τις εκλογές επενδύοντας στις υπαρκτές δυσκολίες διαχείρισης της κρίσης εκ μέρους της Αριστεράς» (από την ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ