Τρίτη 15 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεδρίασε χτες το Γιούρογκρουπ

Η βαρβαρότητα απέναντι στο λαό είναι το κοινό συστατικό στοιχείο των κυβερνήσεων, της ίδιας της ΕΕ, της στρατηγικής του κεφαλαίου, που με τρόπο ενιαίο, παρά και τους μεταξύ τους αδυσώπητους ανταγωνισμούς, κλιμακώνουν την επίθεση. Αυτό επιβεβαίωσε χτες η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, στο οποίο, η απερχόμενη συγκυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν πως η στρατηγική της Ευρωζώνης «παραμένει κατάλληλη». «Σημειώσαμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Η δημοκρατική διαδικασία πρέπει να πάρει τώρα το δρόμο της», ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζ. Κ. Γιούγκερ, λέγοντας πως οι Βρυξέλλες προσβλέπουν σε μια κυβέρνηση που θα τηρήσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν είναι ώρα να χαλαρώσουμε την προσπάθεια μεταρρυθμίσεων» και πως ελληνική έξοδος από το ευρώ «δεν συζητήθηκε σήμερα, απολύτως κανείς δεν ζήτησε κάτι τέτοιο».

«Είναι σαφές πως θέλουμε την Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, τηρώντας το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί» είπε και ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ