Τετάρτη 16 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Σήμερα συμπληρώνονται 64 χρόνια από τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ, που είχε φτάσει στην Ελλάδα για να καλύψει τα γεγονότα του Εμφυλίου, και το πτώμα του οποίου βρέθηκε στις 16 του Μάη του 1948.

Στη δίκη που στήθηκε, τότε, κηρύχτηκαν «ένοχοι» τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας κατά τη δολοφονία του Πολκ ήταν νεκρός, ο δεύτερος ήταν στο εξωτερικό και ο τρίτος, ο Στακτόπουλος, από το 1960 που αποφυλακίστηκε και μέχρι το 1998 που πέθανε, φώναζε αυτό που όλοι γνώριζαν: Οτι, δηλαδή, δε σκότωσε τον Πολκ, ότι η καταδίκη του ήταν προϊόν κατασκευασμένης «ομολογίας» και ότι άλλοι είχαν δολοφονήσει τον δημοσιογράφο. Ποιοι; Αυτοί που είχαν κάθε λόγο, τότε, να αξιοποιήσουν τη δολοφονία του Πολκ για τη συκοφάντηση των κομμουνιστών.

Πέρασαν πάνω από έξι δεκαετίες από τότε. Κι όμως, το ελληνικό κράτος, σε όλες του τις κυβερνητικές εκδοχές (μετεμφυλιακό, κράτος του Παπάγου και του Πλαστήρα, της ΕΡΕ και του Κέντρου, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), αρνήθηκε να ρίξει φως στην υπόθεση, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις αναψηλάφησης της δίκης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ