Τρίτη 22 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΖΟΓΛΩΠΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΧΑΡΙΛΑΟ ΦΛΩΡΑΚΗ
Ο λαός πρωταγωνιστής με ατσαλωμένο ΚΚΕ

Τα εφτά χρόνια από το θάνατό του, τίμησε την Κυριακή η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος

Την υπόσχεση ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση του λαού, έδωσαν για μια ακόμη χρονιά, μπροστά στο μνήμα του Χαρίλαου Φλωράκη, ψηλά στ' αγνάντιο του Αϊ - Λιά, στο χωριό του, το Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, οι σύντροφοι και οι συναγωνιστές, που πήραν μέρος στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που οργάνωσε, την περασμένη Κυριακή, 7 χρόνια από το θάνατό του, η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Ηταν εκεί παλαίμαχοι κομμουνιστές, που κουβαλούν στο μυαλό, στην ψυχή, αλλά και στο κορμί τους, την πείρα των πολύχρονων, σκληρών αγώνων του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Και νέοι, τα παιδιά της ΚΝΕ, που «έρχονται από πολύ μακριά και τραβούν πολύ μακριά».

Διάχυτη στην εκδήλωση η συγκίνηση και η περηφάνια για τον ηγέτη του ΚΚΕ που, με τη ζωή και τη δράση του, τη λαϊκότητα και το κύρος του, ανέβασε ψηλότερα την εκτίμηση του λαού στο κόμμα της εργατικής τάξης, έφερε περισσότερους λαϊκούς ανθρώπους κοντά στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Ακλόνητη, επίσης, η πίστη στην αποστολή του Κόμματος και η αγωνιστική - κομμουνιστική αισιοδοξία για το αύριο, κόντρα στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία που θέλουν να σπείρουν σε «χαλεπούς καιρούς».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Καρδίτσας και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας.

Θέλουν το λαό στη γωνία

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Γ. Χαρίτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Στο πρόσωπο του Χαρίλαου Φλωράκη τιμάμε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών που σφράγισαν ανεξίτηλα την Ιστορία του ΚΚΕ, ολόκληρου του λαϊκού κινήματος της χώρας μας. Ο Χαρίλαος Φλωράκης είναι γέννημα του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ και οι ηρωικοί αγώνες του τον ανέδειξαν σε ηγέτη, τον οποίο αναγνωρίζουν και εκτιμούν χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν ταυτίζονται με την ιδεολογία και την πολιτική του Κόμματός μας. Υπήρξε λαϊκός ηγέτης, γιατί ήταν κομμουνιστής. Τον τίτλο αυτό, του λαϊκού ηγέτη, ο σ. Χαρίλαος τον κατέκτησε σε όλα τα πεδία του αγώνα. Σαν συνδικαλιστής, πολεμιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, σαν φυλακισμένος και εξόριστος».

Ο Θ. Κωνσταντινίδης καταθέτει λουλούδια στο μνήμα του Χ. Φλωράκη, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ
Ο Θ. Κωνσταντινίδης καταθέτει λουλούδια στο μνήμα του Χ. Φλωράκη, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ
Και συνέχισε: «Η ζωή του Χαρίλαου Φλωράκη συμβολίζει την αστείρευτη λαϊκή δύναμη και πρωτοβουλία, όταν ο πρωταγωνιστής λαός αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να παλέψει και να διεκδικήσει την εξουσία του. Αποτελεί παράδειγμα, ειδικά σήμερα, που η αστική τάξη κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι της για να αναπαλαιώσει το πολιτικό σύστημα, να βάλει μπροστά στο λαό παμπάλαια διλήμματα, όμως με νέα μορφή.

Στο βαθμό που η δικομματική εναλλαγή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να τρώει τα ψωμιά της, το κεφάλαιο στήνει νέο δόκανο για να εγκλωβίσει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, να ξαναμαντρώσει το λαό στα συμφέροντά του: "κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, δεξιά ή αριστερή κυβέρνηση". Ετσι, η αστική τάξη, τα κόμματα και οι μηχανισμοί της ελίσσονται, προσπαθούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς της αντιλαϊκής τους πολιτικής και προετοιμάζουν τη νέα κυβέρνηση τσακίσματος του λαού. Μαζί με μπόλικη υποκρισία, εκβιασμούς, αναπαραγωγή και δημιουργία νέων κάλπικων διλημμάτων.

Για να το πετύχουν αυτό, θέλουν το λαό στη γωνία, υποταγμένο, θέλουν να τσακίσουν την αντίστασή του. Αξιοποιούν τους ήδη και εξ αρχής διαθέσιμους ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ, όλο το συρφετό της "ανανέωσης", για να κρατήσουν το λαό στη στρούγκα της εκμετάλλευσης. Τον θέλουν γονατιστό να παρακολουθεί τις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις στα σαλόνια της Ευρώπης για μερικά ψίχουλα εξαθλίωσης και κοροϊδίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα έχουν επιλεγεί από την αστική τάξη σήμερα ως οι ικανότερες δυνάμεις, για να ξελασπώσουν το αστικό πολιτικό σύστημα, μετά τη μεγάλη φθορά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο αντίπαλός τους, ποιος είναι το εμπόδιο στις επιδιώξεις τους. Γι' αυτό επιτίθενται με σφοδρότητα στο ΚΚΕ, που δίνει όλες τις δυνάμεις του για ένα ρωμαλέο ταξικό εργατικό κίνημα, την οικοδόμηση της κοινωνικής - λαϊκής συμμαχίας, που αντιστέκεται και αντεπιτίθεται, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Τους φοβίζει αυτή η δυνατότητα, γι' αυτό θέλουν να αποδυναμώσουν το Κόμμα, να μειώσουν την πολιτική του επιρροή. Η επίθεση στο ΚΚΕ γίνεται, γιατί αρνείται να μαντρωθεί σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης σε βάρος του λαού. Αν το ΚΚΕ δώσει άλλοθι σε μια τέτοια κυβέρνηση, ο λαός θα βρεθεί δεμένος χειροπόδαρα».

Ισχυρό λαϊκό αντίβαρο

Καταλήγοντας ο Γ. Χαρίτος, υπογράμμισε: «Ισχυρό ΚΚΕ - Ισχυρό λαϊκό αντίβαρο, είναι η μόνη επιλογή απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, που θέλει να υποτάξει το λαό, να τον αναγκάσει να παραιτηθεί από τις δίκαιες διεκδικήσεις του. Ενα ισχυρό ΚΚΕ, που θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, για τη δημιουργία της λαϊκής στρατιάς που αντιστέκεται και διεκδικεί την εξουσία. Που θα διεκδικήσει και θα επιβάλει ανάπτυξη με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. Γιατί όταν υπάρχει μια πρωτοπορία έτοιμη και αποφασισμένη, η λαϊκή ανταπόκριση θα έρθει.

Αυτό το ΚΚΕ χρειάζεται ο λαός, αυτό το ΚΚΕ το αστικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να το βάλει στο χέρι, ούτε να το μαντρώσει σε καμία κυβέρνηση αστικής διαχείρισης, όποιο πρόσημο κι αν αυτή έχει.

"Οι ζευγάδες φεύγουν αλλά η σπορά μένει", έλεγε χαρακτηριστικά. Το ΚΚΕ, σύντροφε Χαρίλαε, έμπειρο και ατσαλωμένο είναι αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή, για να φουντώσει η σπορά, να δώσει καρπούς. Για τη χειραφέτηση του λαού, που οργανωμένος στη συμμαχία του, θα τσακίσει τους αντιπάλους του, τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκφραστές, θα οικοδομήσει τη δικιά του, την εργατική - λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ