Τρίτη 22 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψάχνουν εύπλαστο και φτηνό εργατικό δυναμικό

Εμπαιγμό για τους ανέργους και πρόσχημα για να δοθεί στους εργοδότες «ζεστό χρήμα» αποτελεί το πιλοτικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον τίτλο: «Η πρώτη σας θέση εργασίας μέσω του EURES».

Δήθεν στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους νέους 18-30 ετών να βρουν δουλειά όχι στη χώρα τους αλλά εντός των ορίων της ΕΕ.

Για τους ίδιους τους νέους αυτό αποτελεί καθαρό εμπαιγμό. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μόλις 5.000 άνεργους σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Ομως μόνο το σύνολο των ανέργων μέχρι 25 ετών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση φθάνει τα 5,5 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή προβάλλουν ως δήθεν λύση το διαρκή ξεριζωμό για δουλειές του ποδαριού που θα διαρκούν ελάχιστο χρόνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα «συμβόλαια εργασίας» μπορούν να έχουν διάρκεια μόλις έξι μήνες. Μετά τι θα γίνονται οι νέοι;

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας επιδοτεί επιχειρήσεις για να καταρτίσουν τον άνεργο που θα προσλάβουν προκειμένου να τον προσαρμόσουν στις ανάγκες τους. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εκμεταλλεύεται την ανάγκη για το μεροκάματο ώστε να παρέχει στους εργοδότες ένα φθηνό, εύπλαστο, χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ