Τρίτη 22 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με όλα τα μέσα εγκλωβισμού του λαού...

Θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε τον Αλ. Τσίπρα για «λογοκλοπή» αλλά αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στον κυνισμό με τον οποίο εξαπατά τον ελληνικό λαό για να βάλει στο χέρι ψήφους με τις οποίες θα αγοράσει το πρωθυπουργικό του κοστούμι. Χτες λοιπόν, στο Παρίσι, σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων:

«Τον αληθινό μας εχθρό είναι δύσκολο να τον καταπολεμήσουμε (...) τον αληθινό μας εχθρό είναι δύσκολο να τον κερδίσουμε διότι δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει πρόγραμμα, δεν είναι κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές και όμως μας κυβερνά»...

Αυτός ο εχθρός - συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας - είναι «το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, οι κεφαλαιοκράτες, που έχουν συνασπιστεί σε μια ευρωπαϊκή ένωση ενάντια στους λαούς»!

Ωραία, οι λαοί λοιπόν έχουν απέναντί τους το κεφάλαιο και την ευρωένωσή του να διεξάγουν εναντίον τους «πόλεμο», όπως είπε. Και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Καλεί τον λαό να μείνει εντός ευρωένωσης και ευρωζώνης γιατί τάχα με τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπιστεί και θα αλλάξει υπέρ των λαών η ΕΕ και οι τραπεζίτες. Πως η ευρωένωση που είναι ταγμένη να υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων «θα τα συζητήσει όλα και θα τα αποδεχθεί όλα στο τέλος», δηλαδή την κατάργηση του μνημονίου και την αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Αλλά τα μέτρα του μνημονίου εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες, είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Είναι μέτρα για την ανταγωνιστικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ