Τρίτη 22 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να φύγει το στρατηγείο της λυκοσυμμαχίας

Συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο

Από την πορεία προς το μνημείο του Γρ. Λαμπράκη

Motion Team

Από την πορεία προς το μνημείο του Γρ. Λαμπράκη
Με την αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και την πορεία μέχρι το μνημείο του αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, το πρωί του Σαββάτου, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης τίμησε το Γρηγόρη Λαμπράκη, το Νίκο Νικηφορίδη και τους χιλιάδες αγωνιστές στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που έπεσαν για την υπόθεση της Ειρήνης και τη συντριβή του ιμπεριαλισμού.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Γιάννης Δελής, κεντρικός ομιλητής, κάλεσε τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να δυναμώσει τώρα τον αγώνα για να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία του λαού, τη μόνη που μπορεί να βάλει τέλος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα των πολέμων, της κρίσης, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Αναφερόμενος στην επιλογή του χώρου της συγκέντρωσης, θύμισε ότι το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, από την 1η του Γενάρη ανέλαβε τη Διοίκηση του Χερσαίου Τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Ως βασική αποστολή του έχει την εκπαίδευση και προετοιμασία ΝΑΤΟικών μονάδων για ανάληψη δράσης στα ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικά μέτωπα. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέχρι το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ