Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Βραζιλιάνικη υπόθεση;

Τελικός της... σάμπας; Στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων το τρόπαιο είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσουν δύο βραζιλιάνικες ομάδες. Η μια (Κορίνθιανς) εξασφάλισε ήδη τη συμμετοχή της, η άλλη (Βάσκο Ντε Γκάμα) αγωνιζόταν χτες αργά. Οπως και να 'χει πάντως, η χώρα του καφέ θα εκπροσωπηθεί στον τελικό, σ' αντίθεση με την Ευρώπη, οι δύο ομάδες της οποίας απογοήτευσαν.

Η Κορίνθιανς επικράτησε, στα πλαίσια του 1ου ομίλου, της Αλ Νασρ με 2 - 0 (25` Ρικαρντίνιο, 82` Ρινκόν). Τη χαρά της νίκης ένιωσε και η Ρεάλ που νίκησε τη Ράγια Καζαμπλάνκα με 3 - 2 (49` Ιέρο, 52` Μοριέντες, 87` Γέρεμις - 27` Αχάμι, 59` Μουσταουδία). Το... χαμόγελο όμως ήταν πικρό για τους Ισπανούς. Γιατί οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 7 πόντους αλλά η Κορίνθιανς λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (6 - 2 έναντι 8 - 5) άφησε εκτός τελικού τη Ρεάλ.

Την ετέρα θέση στον τελικό διεκδικούσαν, αργά χτες, η Βάσκο ντε Γκάμα και η Νεκάχα. Οι Βραζιλιάνοι έχουν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο 2ο όμιλο και τους αρκούσε μια ισοπαλία για να μετατρέψουν σε... εσωτερική υπόθεση τον τελικό της διοργάνωσης. Από την άλλη πλευρά οι Μεξικανοί της Νεκάχα έχουν μία νίκη και μία ισοπαλία και χρειάζονταν οπωσδήποτε νίκη για να πετύχουν κάτι περισσότερο από μια καλή παρουσία στην πρωτοεμφανιζόμενη διασυλλογική διοργάνωση. Στο άλλο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (που απογοήτευσε με την απόδοσή της) αντιμετωπίζει την Ελλάδα Μελβούρνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ