Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επιστροφή στα παλιά λημέρια

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ που θα έχει στον πάγκο του τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πρεμιέρα Παθιακάκη στον πάγκο της ΑΕΚ

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως προπονητής του ΠΑΟΚ
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως προπονητής του ΠΑΟΚ
Για Θεσσαλονίκη... Αθήνα, ναύλωσε «αεροπλάνο» η αποστολή του ΠΑΟΚ που σήμερα αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό στο νοκ- άουτ αγώνα της Γ' φάσης του Κυπέλλου (18.30, ΣΕΒΕΝ). Με τη βαλίτσα του γεμάτη αναμνήσεις, από τη θητεία του στο «κόκκινο» στρατόπεδο, αλλά και με μοναδική του σκέψη τη νίκη επί της παλιάς του ομάδας, ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς επιστρέφει μετά από καιρό στα παλιά του... λημέρια. Ολα τώρα, όμως, είναι διαφορετικά αφού, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός δεν έχουν περιθώρια συναισθηματισμών. Ο Αλμπέρτο Μπιγκόν, άλλωστε, μέσα από τις δηλώσεις του δείχνει να μην «καταλαβαίνει» από διιστάμενες απόψεις και δίνει μόνο τη ρεαλιστική πλευρά της όλης κατάστασης: «Είναι ένα παιχνίδι σημαδιακό και για πολλούς συμμετέχοντες θα είναι ακόμα και οι λεπτομέρειές του αποφασιστικής σημασίας. Για τους παίχτες του ΠΑΟΚ, υπάρχει ένας καινούριος προπονητής και λογικά θα θέλουν να του δείξουν μία καλή εικόνα. Για τους παίχτες του Ολυμπιακού είναι ένα παιχνίδι απέναντι στον παλιό τους προπονητή. Οι συγκινήσεις πριν από το παιχνίδι πιστεύω θα είναι μεγάλες, αλλά μετά το αρχικό σφύριγμα, όλοι θα σκέφτονται μόνο το ποδόσφαιρο». Ετσι, ο προβληματισμός πλέον και των δύο τεχνικών εστιάζεται στο αποτέλεσμα το οποίο θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τους τέσσερις του θεσμού. Από την πλευρά του ο τεχνικός του «Δδικεφάλου του Βορρά» δε θέλησε να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα της «επίσκεψής» του στο ΟΑΚΑ και περιορίστηκε στα του αγωνιστικού χώρου, λέγοντας: «Το παιχνίδι διαφέρει από αγώνα πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, αλλά εμείς έχουμε τα στοιχεία εκείνα που μας δίνουν τη δυνατότητα να ελπίζουμε στην πρόκριση».

Ωστόσο, σήμερα διεξάγονται ακόμα έξι αναμετρήσεις. Μια από τις σημαντικότερες, είναι αυτή της ΑΕΚ με τα Τρίκαλα στο «Ν. Γκούμας» (16.30, ΕΤ 1), όχι τόσο από αγωνιστικής άποψης, αφού η «Ενωση» θεωρείται το φαβορί έστω κι αν τον τελευταίο καιρό έχει περάσει από τα... σαράντα κύματα εντός και εκτός γηπέδων, αλλά λόγω της παρθενικής εμφάνισης του 57χρονου Γιάννη Παθιακάκη, στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Ούτως ή άλλως, ο πρώην τεχνικός του Ακράτητου, δήλωσε πως ήρθε στην ΑΕΚ για σοβαρή δουλιά και το μόνο που απομένει για τον ίδιο, είναι το έργο του να αρχίσει να παίρνει «σάρκα και οστά» μόλις από σήμερα. Ενδιαφέρον, εξάλλου, παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα ματς, από τα οποία ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Ιωνικού με τον Ηρακλή (Νεάπολη, 14.30) και του Εθνικού Αστέρα με τον Πανιώνιο (14.30). Οι υπόλοιποι αγώνες είναι: Καλαμάτα- Προοδευτική (Μεσσηνιακού, 14.30), Ναυπακτιακός-Νεάπολη (Ναυπάκτου, 14.30), ΟΦΗ-Αγερσανί Νάξου («Θ. Βαρδινογιάννης», 14.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ