Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Οργάνωση στους τόπους δουλειάς για ν' αποκρουστεί η επίθεση

Ανακοινώσεις για τη συνέχεια της σκληρής πάλης εξέδωσαν μετά τις κλαδικές απεργίες για τις ΣΣΕ οι Ομοσπονδίες Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά, διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά, διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ
Σε ετοιμότητα καλούν τους εργαζόμενους των κλάδων τους οι Ομοσπονδίες Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) και Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών με αντίστοιχες ανακοινώσεις τους μετά τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στις 15 και 15 - 16 Μάη, αντίστοιχα.

Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, σημειώνει: «Εχει μεγάλη σημασία ότι χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμετώπισαν με ψηλά το κεφάλι την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τα τεχνάσματα στελεχών των εταιρειών, τη λογική για το δήθεν χαμένο μεροκάματο. Καταδικάζουμε χωρίς περιστροφές τις απεργοσπαστικές ενέργειες των βιομηχάνων και των προϊσταμένων στις διάφορες εταιρείες. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Με τον ενωμένο ταξικό μας αγώνα και μετά από προσπάθεια πολλών μηνών υπογράφτηκε η επέκταση της κλαδικής ΣΣΕ στα αναψυκτικά - ζυθοποιία - οινοποιία - νερά - χυμούς για ένα χρόνο ακόμη. Στις συγκεκριμένες συνθήκες, όταν μισθοί και μεροκάματα μειώνονται με ραγδαίους ρυθμούς, η υπογραφή αυτή είναι μια επιτυχία. Αποτελεί απάντηση σε όσους προπαγανδίζουν ότι δε βγαίνει τίποτα με τους αγώνες.

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 24 Μάη έχει κλειστεί συνάντηση για την υπογραφή συμβάσεων για τους εργαζόμενους στα γαλακτοκομικά - τυροκομικά - τρόφιμα. Παραμένουμε ανυποχώρητοι στις θέσεις μας, δε θα δεχθούμε την παραμικρή μείωση στα μεροκάματά μας. Σας καλούμε όλους σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι την υπογραφή τους. Ας αναλογιστούμε όλοι για το δίδαγμα που βγαίνει από αυτές τις εξελίξεις. Η ενότητά μας, η αγωνιστική συσπείρωση στα συνδικάτα μας, κλαδικά και επιχειρησιακά, τις εργοστασιακές επιτροπές, η αγωνιστική μας ετοιμότητα είναι η μόνη λύση, ο μοναδικός για μας δρόμος για να αντιμετωπίσουμε την εργοδοτική επιθετικότητα. Η μοναδική διέξοδος για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την αντιλαϊκή πολιτική που μας επιβάλλει το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις στη χώρα μας σε συμμαχία με την ΕΕ και που φορτώνει συνέχεια βάρη στις πλάτες μας».

Η ΟΕΚΙΔΕ

Η ΟΕΚΙΔΕ στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε βιοτεχνία, συσπειρωμένοι στα κλαδικά συνδικάτα, δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας απέναντι στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για όρους εργασίας και μισθούς εξαθλίωσης. Εκεί θα κριθεί το δικό μας δίκιο. Στο δύσκολο, αταλάντευτο, συνεπή, ταξικό αγώνα με βάση τα δικά μας συμφέροντα κόντρα στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας».

Και τονίζει: «Καμία αναμονή. Καμία αυταπάτη δε χωράει για λύση "από τα πάνω", από τις δυνάμεις που υπηρετούν τον ευρωμονόδρομο, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων». Για να καταλήξει: «Δε διαπραγματευόμαστε τι θα χάσουμε, δε διαπραγματευόμαστε ό,τι κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια κι έχει κατοχυρωθεί στις συμβάσεις του κλάδου. Καλούμε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, προκειμένου να καμφθεί η αδιαλλαξία της εργοδοσίας, να επιβάλλουμε την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ