Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Να οργανωθεί η λαϊκή πάλη για αποκλειστικά δημόσια Υγεία

Παρέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κάνει σήμερα η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ

Παρεμβάσεις για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιεί η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεών της, σήμερα στις 10.30 π.μ., θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο νοσοκομείο και συνάντηση με τη Διοίκησή του. Θυμίζουμε ότι με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου θα πραγματοποιούνται μόνο επεμβάσεις που αφορούν σε έκτακτα περιστατικά στα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης καθώς τα φάρμακα και τα υλικά που βρίσκονται σήμερα στις αποθήκες του νοσοκομείου επαρκούν μόνο για την αντιμετώπιση των έκτακτων χειρουργικών περιστατικών. Μέχρι νεωτέρας, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες επεμβάσεις. Η διοίκηση του νοσοκομείου πήρε αυτή την απόφαση καθώς οι προμηθευτές σταμάτησαν την προμήθεια φαρμάκων και υλικών εξαιτίας των χρεών που έχει το νοσοκομείο και αδυνατεί να καλύψει.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ, καλεί τους γιατρούς, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το ταξικό εργατικό κίνημα «να οργανώσουν άμεσα την πάλη τους για:

Eνιαίο καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων. Κάλυψη των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων και των απωλειών τους από το "κούρεμα" από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με τους απαραίτητους γιατρούς και το αναγκαίο προσωπικό.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και Πρόνοια».

Διαμαρτυρία χτες στην Πτολεμαΐδα

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσα στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν χθες φορείς και κάτοικοι της περιοχής, απαιτώντας να δοθεί οριστική και ασφαλής λύση στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Η Παθολογική Κλινική του «Μποδοσάκειου» που έκλεισε την περασμένη Παρασκευή, επαναλειτούργησε από χτες με δανεικούς γιατρούς από άλλες υγειονομικές μονάδες της περιοχής και ιδιώτες γιατρούς. Για την ασφαλή λειτουργία της κλινικής απαιτείται η πρόσληψη μόνιμων ειδικών γιατρών, όμως το υπουργείο προκρίνει τη λύση πρόσληψης γιατρών με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ