Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποστομωτική απάντηση στην εργοδοσία

Ανακοίνωση της απερχόμενης διοίκησης για τις χτεσινές εκλογές στο σωματείο

Σε ανακοίνωσή του αμέσως μετά τις εκλογές το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου σημειώνει:

«Συνάδελφοι χαλυβουργοί,

Σας απευθύνουμε αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό. Με τη μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση και στις αρχαιρεσίες, δώσαμε άλλη μια ηχηρή απάντηση στην εργοδοσία και σε όλους όσοι προσπάθησαν να διαβάλουν, να διασπάσουν και να χτυπήσουν τον ηρωικό μας αγώνα.

Αποδείξαμε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο την πίστη μας στον αγώνα που δίνουμε και τη θέλησή μας να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Με την ψήφο μας απαντήσαμε στα ψεύδη και τις συκοφαντίες διαφόρων δυνάμεων και μερίδας των ΜΜΕ, που έλεγαν ότι ο αγώνας μας είναι υποκινούμενος, ότι "οι χαλυβουργοί είναι όμηροι άλλων δυνάμεων", ότι "θέλουνε να γυρίσουνε στη δουλειά και δεν τους αφήνουν".

Απαντήσαμε στο Μάνεση και στη θλιβερή του πληρωμένη απεργοσπαστική ομάδα που προσπαθεί να σπάσει την απεργία μας. Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, όπου μέσα από τηλεφωνήματα προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συμμετοχή συναδέλφων στις αρχαιρεσίες. Δείξαμε ότι δε μας τρομάζουν οι απειλές της εργοδοσίας, που, μετά από 205 μέρες ηρωικού αγώνα, ανακάλυψε πως η απεργία είναι παράνομη και προσπαθεί να το πετύχει μέσα από τα δικαστήρια. Απαντήσαμε στην προσβολή που μας κάνανε λέγοντας ότι "αν ψηφίσουμε με κάλπη θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα γιατί με ανοιχτή ψηφοφορία φοβόμαστε να πούμε ανοιχτά τη γνώμη μας". Αποδείχτηκε ότι εμείς οι χαλυβουργοί έχουμε υπερηφάνεια, μπέσα, ό,τι έχουμε στο μυαλό μας το λέμε ανοιχτά, δεν είμαστε διπρόσωποι, σαν τους διάφορους κονδυλοφόρους και τους πληρωμένους απεργοσπάστες.

Συνάδελφοι,

Η εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση και οι αρχαιρεσίες αποτελούν μια μεγάλη νίκη. Είναι αποτέλεσμα και επιστέγασμα του αγώνα μας, είναι νίκη όλων των εργαζομένων που στηρίζουν τον αγώνα μας. Δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για τη συνέχιση του αγώνα μας, για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας και μετά την απεργία, ενάντια στην εργοδοσία και στην οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Η εργοδοσία με τις τελευταίες κινήσεις της δείχνει τον πανικό της. Νομίζει ότι αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει 205 μέρες απεργίας θα το κάνει τώρα μέσα από τα δικαστήρια. Της λέμε για άλλη μία φορά ότι είναι γελασμένη αν καρτεράει να λυγίσουμε. Καμιά απόφαση δικαστηρίου δε θα μας λυγίσει, δε θα μας γυρίσει στη δουλειά. Το εργοστάσιο θα δουλέψει όταν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Καλούμε την εργοδοσία, το υπουργείο Εργασίας, να οργανώσουν άμεσα τριμερή συνάντηση για να δοθούν λύσεις στα αιτήματά μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούνε γύρω από το νέο ΔΣ, να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα μας όπως κάναμε μέχρι τώρα. Να τον περιφρουρήσουμε από επιθέσεις, συκοφαντίες και προβοκάτσιες.

Καλούμε και τους συναδέλφους μας που ταλαντεύτηκαν, που δίστασαν να πάρουνε μέρος στις αρχαιρεσίες, να γυρίσουν την πλάτη στην εργοδοσία και στους πληρωμένους απεργοσπάστες και να στρατευτούνε μαζί μας. Η θέση τους είναι εδώ, μαζί με τους απεργούς χαλυβουργούς και το ταξικό εργατικό κίνημα.

Καλούμε όλη την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, να στηρίξουνε τώρα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας. Χωρίς την αλληλεγγύη τους δε θα φτάναμε εδώ, με το δυνάμωμά της τώρα θα νικήσουμε.

Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλων των εργατών.

Ζήτω οι ηρωικοί χαλυβουργοί!

Ζήτω η εργατική αλληλεγγύη!

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί!

Το απερχόμενο ΔΣ του σωματείου της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"

"Η ΕΝΟΤΗΤΑ"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ