Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Απεργούν αύριο για ΣΣΕ χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων

Στις 11.30 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Μέχρι τελευταία στιγμή δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της αυριανής 24ωρης απεργίας το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, τα επιχειρησιακά σωματεία και οι σωματειακές επιτροπές. Η απεργιακή συγκέντρωση του κλάδου έχει οριστεί στις 11.30 π.μ. στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Εκεί θα φτάσουν με πορεία οι εργαζόμενοι από τα ξενοδοχεία τους όπου από το πρωί θα δίνουν τη μάχη της περιφρούρησης. Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις διεκδικούν: Υπογραφή ΣΣΕ χωρίς καμία μείωση μισθών και δικαιωμάτων. Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους του κλάδου. Καμία απόλυση, καμία εκ περιτροπής εργασία, καμία ατομική σύμβαση, να μην περάσουν οι απειλές, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία. Κανείς εργαζόμενος ανασφάλιστος κλπ.

Χτες γενικές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν στα ξενοδοχεία «Νοβοτέλ» και «Λίδρα Μάρριοτ» για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας. Εχουν ήδη προηγηθεί γενικές συνελεύσεις σε μια σειρά ξενοδοχεία, συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, συσκέψεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς.

Παρά την προσπάθεια της διεύθυνσης του «Λίδρα Μάρριοτ» να βάλει εμπόδια στην πραγματοποίηση της απεργίας, η συμμετοχή των εργαζομένων στη συνέλευση ήταν μαζική και επικρότησε την απόφαση του κλαδικού συνδικάτου για την οργάνωση του αγώνα με στόχο την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας χωρίς καμία μείωση μισθών και δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία του «Λίδρα Μάρριοτ» με προχτεσινή επιστολή προς τους εργαζόμενους, αφού ενημέρωσε ότι κατέβαλε τα δεδουλευμένα του Απρίλη, κάλεσε τους εργαζόμενους να μη χάσουν τη «σπάνια ευκαιρία» να δουλέψουν σήμερα και αύριο (λόγω αυξημένης πληρότητας) και να εισπραχθούν αρκετά χρήματα που θα «αμβλύνουν την οξύτητα της ταμειακής ρευστότητάς μας και θα συμβάλουν καταλυτικά στη σμίκρυνση (αν όχι την αποφυγή) της καθυστέρησης πληρωμής της μισθοδοσίας του Μαΐου», όπως γράφει χαρακτηριστικά! Σήμερα, γενική συνέλευση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ