Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ
Ενοχλήθηκαν γιατί αποκαλύφθηκαν

Οργισμένη εμφανίζεται η πλειοψηφία στο ΔΣ της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ από το δημοσίευμα του «Ρ», που αποκάλυψε ότι στηρίζει ένα σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) το οποίο είναι σε βάρος των εργαζομένων.

Η πλειοψηφία αυτή απαντά στο δημοσίευμα του «Ρ» με ανακοίνωσή της στην οποία σημειώνει: «Ερωτηματικά για τους πραγματικούς λόγους της επίθεσης κατά της ΕΤΕ/ΔΕΗ προκαλούν τόσο οι σημερινές δηλώσεις της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα όσο και δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη"».

Πριν ακόμα αναφερθούμε στην ουσία της διαφωνίας τους πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να λένε ψέματα. Ούτε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, ούτε ο «Ρ» επιτέθηκαν στο σωματείο. Οι οποιεσδήποτε αναφορές γίνονται στις ηγεσίες και στα στελέχη συγκεκριμένων παρατάξεων για τη στάση που κράτησαν απέναντι στο σχέδιο της ΣΣΕ. Να πώς ξεκινά το δημοσίευμα του «Ρ»: «Με τις ψήφους σύσσωμης της ΣΑΔ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ), της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και ενός συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, καταψηφίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ ΔΕΗ) η πρόταση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) να απορριφθεί το σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Τώρα που ξεπεράσαμε το πρώτο ψεύδος ας δούμε πώς προσπαθούν αυτές οι δυνάμεις να κοροϊδέψουν τα μέλη του Σωματείου. Στην ανακοίνωσή τους λένε ότι στο ΔΣ της Ενωσης «τέθηκαν δύο προτάσεις. Της Αγωνιστικής Συνεργασίας που απέρριπτε συνολικά το υπό διαβούλευση κείμενο της νέας ΣΣΕ και μια πρόταση που κατέθεσαν μέλη του προεδρείου της ΕΤΕ/ΔΕΗ και υποστήριζε την υπογραφή Σύμβασης με δυο βασικές προϋποθέσεις: Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την αποτροπή μειώσεων στις αποδοχές, η οποία και τελικά έγινε δεκτή».

Πρώτον, δε λένε ότι ΣΑΔ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΣΚΕ προσπάθησαν αρχικά - χωρίς να τα καταφέρουν - να εμποδίσουν να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Δεύτερον, μόνο η πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» μπήκε σε ψηφοφορία και καμία άλλη.

Τρίτον, επιβεβαιώνουν ότι απέρριψαν την πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Τέταρτον, ο βασικός άξονας του σχεδίου της ΣΣΕ είναι ο εξής: Αποδοχή των μνημονιακών νόμων που μειώνουν τους μισθούς κατά 35% και καταργούν τη μονιμότητα, διευκολύνοντας έτσι τις απολύσεις. Ερχονται οι δυνάμεις αυτές και λένε: Θα υπογράψουν αυτή τη ΣΣΕ αρκεί να μην έχει τους παραπάνω όρους. Μα αν θέλανε να μην υπάρχουν αυτοί οι όροι σημαίνει ότι δε δέχονται την ουσία του σχεδίου και άρα το ίδιο το σχέδιο. Δηλαδή, θα στήριζαν και δε θα απέρριπταν την πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Επραξαν όμως το αντίθετο.

Ολα τα άλλα είναι για να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ