Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πρωτοβουλία της ΠΚΣ στην Πληροφορική

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την πορεία του Τμήματος μπροστά στην εφαρμογή των αποφάσεων της Μπολόνια, διοργάνωσε χτες η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ). Καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος του Τμήματος Εμ. Γιαννακουδάκης, που συνεχάρη την παράταξη, καθώς είναι η πρώτη που παίρνει μια τέτοια πρωτοβουλία.

Η συζήτηση απλώθηκε σε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι φοιτητές. Ο κ. Γιαννακουδάκης, ανάμεσα στ' άλλα, διακήρυξε ότι θα υπερασπιστεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας και εξήγησε πώς εκβιαστικά αναγκάστηκε από το υπουργείο Παιδείας (την εποχή που ήταν υπουργός ο Γ. Σουφλιάς) να βάλει δίδακτρα στο μεταπτυχιακό, ενώ δεσμεύτηκε ότι το ύψος των διδάκτρων είναι και θα παραμείνει «παγωμένο» όσο θα είναι εκείνος πρόεδρος.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις αποφάσεις της Μπολόνια είπε ότι αποτελούν εφαρμογή της «Λευκής Βίβλου» και εκφράζουν την αντίληψη που θέλει τον ιδιωτικό τομέα να έχει λόγο μέσα στα πανεπιστήμια και να εκφράζει άποψη για τη διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών, κάτι που ίδιος θα το αντιπαλέψει όσο μπορεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ