Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανακαίνιση μιας αίθουσας για τις εντυπώσεις

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση... των εντυπώσεων αποκαλύπτεται καθημερινά και περισσότερο, ιδιαίτερα στα ΤΕΕ. Ενα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το κτίριο του «Δημοκρίτου» στη Θεσσαλονίκη, όπου στεγάζονται το 1ο και 2ο ΤΕΕ και ένα δημόσιο ΙΕΚ. Είναι ένα κτίριο που κατ' επανάληψη έχει κριθεί ακατάλληλο για στέγαση, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας. Και αντί να παρθούν μέτρα για τη συνολική αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος, την τελευταία βδομάδα, οι μαθητές είδαν έκπληκτοι το εξής: Εργασίες ανακαίνισης του 2ου ορόφου και μάλιστα βεβιασμένες. Είδαν να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους η διαμόρφωση μιας ειδικής αίθουσας πλήρως εξοπλισμένης, με καινούρια θρανία κλπ.

Και εκεί που μαθητές χάρηκαν, ελπίζοντας πως ήρθε τελικά η «ώρα των έργων», αποκαλύφθηκε το φιάσκο. Ο χώρος διαμορφώθηκε επειδή εκεί έγινε η παρουσίαση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών από το Τμήμα Υπαλλήλων Διοίκησης της Β' Τάξης, παρόντων συμβούλων και καθηγητών από άλλα σχολεία της πόλης.

Και αυτό την ίδια στιγμή που, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι μαθητές, τα παράθυρα μπάζουν και οι τοίχοι θυμίζουν χάρτη από τις βρωμιές, καθημερινά υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν πόρτες και παράθυρα, και το σχολείο τους έχει μετατραπεί σε κέντρο δράσης των εμπόρων του θανάτου. Αυτά σε συνδυασμό με την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό που βιώνουν όταν τολμούν να να διεκδικήσουν καλύτερη παιδεία, συνθέτουν την εικόνα αυτού που οι αρμόδιοι αποκαλούν σχολείο.

Με ανακοίνωσή της η ΟΒ «Δημοκρίτου» της ΚΝΕ, καλεί τα μαθητικά συμβούλια να συνεδριάσουν και να καταγγείλουν τη νέα πρόκληση. Να πάρουν αποφάσεις για αγωνιστικές δράσεις, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη δουλιά, μάθημα σε σύγχρονα κτίρια, ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλους που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ