Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να κατασκευαστούν άμεσα σχολεία

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη σχολική στέγη στο Δήμο Αθήνας

Την άμεση υλοποίηση του προγράμματος για κατασκευή σχολικών κτιρίων στο Δήμο Αθήνας, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Αντώνης Σκυλλάκος.

Στο Δήμο Αθήνας με την 470/1-4-99 Πράξη Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η δέσμευση οικοπέδων για πρωινή σχολική στέγη σε ολόκληρο το Δήμο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης: Νηπιαγωγεία - Δημοτικά - Γυμνάσια - Λύκεια - ΤΕΕ και Ειδικά Σχολεία.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε από τα 474 σχολεία της περιοχής, όπου φοιτούν 78.000 μαθητές, τα 260, δηλαδή περίπου το 60% λειτουργούν με διπλοβάρδια, ενώ το 25% των κτιρίων δεν πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις. Αυτή είναι και μια σοβαρή αιτία που όλο και περισσότερες οικογένειες στρέφονται προς την ιδιωτική εκπαίδευση. Στις 7-11-2000 πραγματοποιήθηκε ημερίδα του Δήμου Αθήνας και του υπουργείου Παιδείας για το θέμα αυτό και αποφασίστηκε πρόγραμμα υλοποίησης.

Δεδομένου ότι οι σύλλογοι και οι γονείς έχουν λόγους να ανησυχούν γιατί ορισμένοι χώροι αποδεσμεύονται με αποτέλεσμα να μειώνονται συνεχώς, οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Παιδείας σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος και ιδιαίτερα ο σχεδιασμός του ΟΣΚ σχετικά με αυτό το ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ