Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να πληρώσει το κεφάλαιο

Αυτός που πρέπει να πληρώσει είναι το κεφάλαιο, που για λογαριασμό του παίρνονται μέτρα - και στα πλαίσια των μνημονίων αλλά και των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τόνισε χτες η Λέττα Μεθωνιού, μέλος του τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Στη στρατηγική για το 2020, πρόσθεσε η Λ. Μεθωνιού, η Υγεία αναφέρεται ως ένας απ' τους πιο κερδοφόρους τομείς, όπου μπορεί να γίνουν νέες επενδύσεις. Τάχτηκε υπέρ της άμεσης κάλυψης απ' τον κρατικό προϋπολογισμό των ελλειμμάτων του ΕΟΠΥΥ, ώστε να γίνει εφοδιασμός με φάρμακα και να πληρωθούν και οι φαρμακοποιοί.

Υπέρ της κάλυψης απ' τον κρατικό προϋπολογισμό των ελλειμμάτων του ΕΟΠΥΥ τάχτηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, αν και την κάλυψη αυτή την εξάρτησε απ' τη δανειακή σύμβαση και τη δόση που θα δοθεί. Επίσης, τάχτηκε υπέρ του συμψηφισμού των χρεών των φαρμακοποιών.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Παπαδόγιαννη απέδωσε τα αδιέξοδα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο στις μνημονιακές πολιτικές και προσδιόρισε την «προτεραιότητα στην Υγεία» στην κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων.

Για την υποχρέωση του κράτους να πληρώσει μίλησε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Χρήστος Μιχαηλίδης, καλώντας ταυτόχρονα τους φαρμακοποιούς να δείξουν κατανόηση γιατί, όπως είπε, δεν υπάρχουν λεφτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ