Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Υπονομεύουν την αγωνιστική οργάνωση των εργαζομένων

Το ξεπούλημα μπαίνει στην τελική ευθεία και η πλειοψηφία του σωματείου τρέχει σε «διαλόγους». Οι εργάτες να παραμερίσουν τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), που ακόμη και στη χτεσινή Γενική Συνέλευση του σωματείου αρνήθηκε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για 24ωρη απεργία και την οργάνωση της πάλης με κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής ενάντια στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Για μια ακόμη φορά, οι δυνάμεις αυτές στοχεύουν στο να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους, να μην οργανωθούν, να μην αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα που επιδιώκει και στη μείωση των μισθών τους κατά 35% και στο ξεπούλημα της εταιρείας.

Η γενική συνέλευση ως κεντρικό θέμα είχε τη στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις, που δείχνουν πως το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ οδεύει προς άμεση υλοποίηση, κάτι που επαναβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Κ. Μητρόπουλος, μετά τη συνάντηση με τα σωματεία των εργαζομένων της εταιρείας. Κι όμως, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, το μόνο που έκαναν ήταν να ζητήσουν τρίμηνη εξουσιοδότηση του σωματείου για τις παραπέρα ενέργειες, την ώρα που είναι απαραίτητη η άμεση και χωρίς καμιά καθυστέρηση οργάνωση της πάλης ενάντια στα όσα σχεδιάζονται.

Διαχρονικές οι ευθύνες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και συντονιστικό των πέντε σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, το οποίο αποφάσισε να γίνουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους κομμάτων, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες. Στην πράξη λοιπόν για μια ακόμη φορά ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δημιουργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι τα ίδια κόμματα που υπερασπίζονται τις πολιτικές της ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ προς όφελός τους και σύμφωνα με τα συμφέροντα του λαού. Αλλωστε, οι ευθύνες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ είναι διαχρονικές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν αποφασίστηκε μείωση μισθών κατά 35% αντί να οργανώσουν την αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων προχώρησαν μόνο σε δικαστικές ενέργειες.

Σε αυτό το πλαίσιο να προστεθεί και η παρέμβαση της διοίκησης της ΠΟΕΜ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ επιρρίπτει ευθύνες για τις τελευταίες εξελίξεις αποκλειστικά στον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης, λες και δεν είναι οι πολιτικές ΕΕ, κυβερνήσεων και μνημονίων που αποφασίζουν τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά μόνο ένα πρόσωπο.

Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε και ο Τάσος Χρονάς, υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας με το ΚΚΕ, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν πως σήμερα δεν υπάρχει «λιγότερο κακό», πως πρέπει να πάρουν την υπόθεση της πάλης στα χέρια τους. Τους κάλεσε να αγωνιστούν για μια ΛΑΡΚΟ ενταγμένη σε ενιαίο φορέα διαχείρισης του ορυκτού πλούτου της χώρας και να παραμείνει 100% στο Δημόσιο με καθετοποίηση της παραγωγής, δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα, αξιοποίηση των υποπροϊόντων (π.χ. σκουριάς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ