Πέμπτη 14 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Διαμαρτυρία λιμενικών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι, η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης έξω από τα γραφεία της, για την ανύπαρκτη, όπως τόνισαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ίδιων και των οικογενειών τους. Κλιμάκιο της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Βρύσαλη, υποψήφιο βουλευτή και περιφερειακό σύμβουλο, παραβρέθηκε στην κινητοποίηση μεταφέροντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Να αναφέρουμε ότι αντίστοιχη κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί και τον περασμένο Νοέμβρη απ' όλες τις Ενώσεις της Κρήτης στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχουν στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρά το γεγονός ότι οι κρατήσεις από το μισθό τους και μεγάλες είναι και γίνονται κανονικά. Ζητούν από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύσεις, καθώς, όπως υπογράμμισαν, εκπτώσεις και περικοπές στο υπέρτατο αγαθό της υγείας δε χωράνε. Επίσης, εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Με δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, Μενέλαος Δαφέρμος, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Εχουν συσσωρευτεί οφειλές των τελευταίων τεσσάρων ετών, διότι η υπηρεσία δεν αποδίδει τα χρήματα που πρέπει στους ιατροφαρμακευτικούς συλλόγους και στα διαγνωστικά κέντρα. Υπάρχουν κάποια ερωτήματα. Πρώτο βασικό ερώτημα είναι ότι οι κρατήσεις από τη μισθοδοσία μας υπερβαίνουν κατά έτος τα 600 ευρώ. Αυτά τα χρήματα πού πάνε; Ποιοι τα διαχειρίζονται; Και γιατί δεν αποδίδονται εκεί που πρέπει; Και ένα δεύτερο ερώτημα είναι: Οι ετήσιες κρατήσεις στο σύνολο του προσωπικού είναι περίπου στα 4.700.000 ευρώ η δαπάνη που απαιτείται για την κάλυψη δεν υπερβαίνει τα 4.300.000 ευρώ άρα το πλεόνασμα που υπάρχει πού πηγαίνει; Ποιοι το διαχειρίζονται; Επιτέλους, η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ