Πέμπτη 14 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Σκοτώθηκε καπνεργάτης την ώρα της δουλειάς

Η ανάπτυξη που υπηρετεί το κέρδος, για το λαό γεννά μόνο ανεργία, φτώχεια, «ατυχήματα» (φωτ. από παλιότερη πρωτομαγιάτικη διαδήλωση)
Η ανάπτυξη που υπηρετεί το κέρδος, για το λαό γεννά μόνο ανεργία, φτώχεια, «ατυχήματα» (φωτ. από παλιότερη πρωτομαγιάτικη διαδήλωση)
Φρικτό θάνατο μέσα σε υγραντήρα στο καπνεργοστάσιο «ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ» στο Ζυγό Καβάλας, βρήκε στις 8 το βράδυ της Τρίτης, ο 46χρονος καπνεργάτης Κώστας Παπαδόπουλος, πατέρας δύο παιδιών.

Ο καπνεργάτης, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού του κυλινδρικού περιστροφικού υγραντήρα όπου βρισκόταν, καθώς για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το μηχάνημα τέθηκε σε λειτουργία (περιστροφή).

Ο Κ. Παπαδόπουλος, μετά από πολύμηνη ανεργία, προσλήφθηκε για λίγες μέρες στο καπνεργοστάσιο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχει δουλέψει εποχιακά και στο παρελθόν. Το μεροκάματο της Τρίτης ήταν το τελευταίο. Ο 46χρονος καπνεργάτης προστέθηκε στην ασύλληπτα μεγάλη λίστα των εργατών που ποτίζουν με το αίμα και τη ζωή τους τα κέρδη των εργοδοτών.

Ο 39χρονος προϊστάμενος της βάρδιας συνελήφθη ενώ έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του «ατυχήματος» διεξάγεται από Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Καβάλας.

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ εκφράζει την θλίψη της και τα συλλυπητήριά της, στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η Εργατική Τάξη θρηνεί ακόμη ένα θύμα της εργοδοτικής εκμετάλλευσης, ακόμη ένα νεκρό -θυσία- στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Η παράλειψη κανόνων ασφαλείας, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας στους χώρους δουλειάς, οι περικοπές μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού, η υποστελέχωση και απαξίωση του ΣΕΠΕ, τροφοδοτούν την εργοδοτική ασυδοσία που οδηγεί και στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας με αποτέλεσμα τις εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα κάθε χρόνο.

Η Εργατική Τάξη πληρώνει όχι μόνο με τον ιδρώτα της αλλά και με το αίμα της την καπιταλιστική ανάπτυξη, τα εργοδοτικά κέρδη.

Για ακόμη μία φορά με το γνωστό τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται το αίτημα πάλης που το ΠΑΜΕ προβάλλει στην Εργατική Τάξη και το κίνημα της για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ