Κυριακή 4 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και το κουμάντο

Κι αν θέλετε, μια ακόμη απόδειξη όλων όσων γράφουμε στο διπλανό σχόλιο και της σύγχρονης λογικής των «εχόντων και κατεχόντων», διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα από το προχτεσινό σημείωμα του Ι. Κ. Πρετεντέρη στο «Βήμα»: «Με άλλα λόγια, σωστές οι αρχές και καλό είναι να τις σεβόμαστε, αλλά στα κανάλια κάνουν κουμάντο τα κανάλια. Κανένας άλλος! Τα κανάλια αποφασίζουν ποιον και πότε θα καλέσουν. Ποιον και πότε θα ρωτήσουν. Ποιος και πότε θα συζητήσει με ποιον».

Και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της δημοκρατικής ενημέρωσης, της ισότητας και του πλουραλισμού στην προβολή απόψεων και ρευμάτων κλπ., κλπ.; Ε, αυτές είναι οι αρχές, που όσο υπάρχουν,... καλό είναι να τις σεβόμαστε, αλλά δε μειώνουν στο παραμικρό το κουμάντο και όσα αυτό συνεπάγεται.

Βάλτε τώρα, στη θέση της λέξης κανάλια, τις λέξεις εργοστάσια και τόποι δουλιάς, νοσοκομεία και σχολεία και κάθε άλλον τομέα ή πλευρά της δημόσιας ζωής και εφαρμόστε τη λογική του Ι. Κ. Π., για να καταλάβετε ποια κοινωνία οικοδομούν σήμερα. Σωστές οι αρχές και καλό είναι να τις σεβόμαστε - όσο υπάρχουν - αλλά κουμάντο κάνουν οι «έχοντες και κατέχοντες» και κανένας άλλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ