Τρίτη 19 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ενταση στα ισραηλινο-αιγυπτιακά σύνορα

Ισραηλινά άρματα μάχης στα σύνορα με την Αίγυπτο
Ισραηλινά άρματα μάχης στα σύνορα με την Αίγυπτο
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε το πρωί στα σύνορα της Αιγύπτου με το Ισραήλ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ισραηλινός εργάτης και τρεις ένοπλοι αγνώστου υπηκοότητας. Ολα άρχισαν όταν ομάδα ενόπλων, που φαίνεται να εισήλθε από την έρημο της χερσονήσου Σινά στο ισραηλινό έδαφος, άνοιξε πυρ κατά Ισραηλινών εργατών που δουλεύουν στην ανέγερση διαχωριστικού τείχους στα ισραηλινο-αιγυπτιακά σύνορα. Ισραηλινοί στρατιώτες έσπευσαν στο σημείο και ακολούθησε μάχη.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, αναζητούνται στην ευρύτερη περιοχή, που παραμένει αποκλεισμένη, άλλοι τρεις ή τέσσερις ένοπλοι. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υπηκοότητα των ενόπλων. Αργότερα το απόγευμα, δύο Παλαιστίνιοι, μέλη της ισλαμιστικής «Τζιχάντ», σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, την οποία ο ισραηλινός στρατός δεν συνέδεσε με το πρωινό περιστατικό.

Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, Σαούλ Μοφάζ, και ο υπουργός Αμυνας, Εχούντ Μπάρακ, κάλεσαν την αιγυπτιακή ηγεσία «να λάβει άμεσα μέτρα ελέγχου των συνόρων στην περιοχή του Σινά», όπου έχουν αυξηθεί τα βίαια περιστατικά τους τελευταίους μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ