Τρίτη 26 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Την τελική έγκρισή της για επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από την 1η Ιούλη έδωσε, χτες, η ΕΕ, απορρίπτοντας τις ελληνικές εκκλήσεις για εξαίρεση της Ελλάδας. Από την άλλη, η ινδική κυβέρνηση φαίνεται ότι βρήκε έναν τρόπο «μερικού υπερσκελισμού» των κυρώσεων που προκύπτουν από το εμπάργκο καθώς συμφώνησε με την Τεχεράνη να αναλάβει η δεύτερη τα έξοδα μεταφοράς και ασφάλισης του πετρελαίου που λαμβάνει η Ινδία, τα οποία εμπίπτουν στις κυρώσεις.

ΝΤΕΝΒΕΡ.-- Νέα πύρινη κόλαση απειλεί το Κολοράντο καθώς πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τον καύσωνα και την ξηρασία έχουν κατακάψει τεράστιες δασικές εκτάσεις, ενώ απειλούνται ακόμη και οικισμοί στο Κολοράντο Σπρινγκς. Σε «κατάσταση καταστροφής» κήρυξαν το Κολοράντο οι αρχές της πολιτείας. Περίπου 20 πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή στις ΗΠΑ, κυρίως στα δυτικά, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων.

ΑΒΑΝΑ.-- Στην Κούβα έφθασε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, και χτες αναμενόταν να συναντηθεί με τον Κουβανό ομόλογό του, Ραούλ Κάστρο, πριν αναχωρήσει για τη Βενεζουέλα. Ο Λουκασένκο αναμενόταν να υπογράψει σειρά συμφωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ