Πέμπτη 28 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Σειρά επιθέσεων κατά των αστυνομικών δυνάμεων

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Συνεχίζουν τις επιθέσεις τους με στόχο αστυνομικούς οι δυνάμεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του δεκαετούς ιμπεριαλιστικού πολέμου. Σε τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, τουλάχιστον 10 Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις επαρχίες Χελμάντ, Κουντούζ και Χεράτ. Οπως αναφέρουν οι αφγανικές αρχές, στην επαρχία Χελμάντ οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν προσπαθώντας να απενεργοποιήσουν εκρηκτικό μηχανισμό, στην Κουντούζ το όχημά τους προσέκρουσε σε βόμβα, ενώ στη Χεράτ έπεσαν θύματα ενέδρας.

Την ίδια στιγμή ομάδες «μαχητών» στο Ανατολικό Αφγανιστάν παίρνουν τα όπλα κατά των Ταλιμπάν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός «Εθνικού Επαναστατικού Κινήματος», ισχυριζόμενοι ότι προστατεύουν τους ανθρώπους των χωριών τους. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο από ποιους στηρίζεται ή ενδεχομένως υποκινείται η συγκεκριμένη κίνηση και τι διαστάσεις θα πάρει.

Στο Πακιστάν, νέες επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στην περιοχή Σαουάλ του Νότιου Ουαζιριστάν, την Τρίτη, είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, φερόμενοι ως «μαχητές των Ταλιμπάν». Η ταυτότητα των θυμάτων δεν επιβεβαιώνεται, ενώ υποστηρίζεται ότι η επίθεση είχε στόχο κρησφύγετο των Ταλιμπάν. Χτες ο επικεφαλής του Πακιστανικού Στρατού, στρατηγός, Ασφάκ Παρβέζ Καγιάνι, ζήτησε από τον διοικητή των κατοχικών δυνάμεων του Αφγανιστάν, στρατηγό Τζον Αλεν, που επισκέφθηκε το Ισλαμαμπάντ, να σταματήσουν οι αμερικανικές επιθέσεις στα σύνορα του Πακιστάν. Η επίσκεψη είχε θέμα την αποκατάσταση των δρόμων ανεφοδιασμού των κατοχικών δυνάμεων, μέσα από το Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ