Πέμπτη 28 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΝΑΤΟ – ΣΥΡΙΑ
Η επανάληψη του λιβυκού σεναρίου οδηγεί στην άβυσσο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε «μονομερή» την ανακοίνωση, στην οποία κατέληξε το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, μετά από το αίτημα της Τουρκίας, για το τουρκικό αεροπλάνο που καταρρίφθηκε από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Οπως σημειώνεται στη δήλωση του Ιβάν Σολτανόφσκι, διευθυντή του τμήματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας του ρωσικού ΥΠΕΞ, το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να λάβει μια τέτοια θέση «που να απηχεί τα συμφέροντα όλης της περιοχής και όχι μια μονομερή στάση».

Ο Ρώσος διπλωμάτης κάλεσε όλους τους «παίκτες», που «είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της ασφάλειας στην περιοχή να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να αποτραπεί η όξυνση και να εξασφαλιστεί η εκτόνωση της κατάστασης» και προειδοποίησε για άλλη μια φορά πως δεν πρέπει να επαναληφθεί το λιβυκό σενάριο. Οπως είπε: «Είμαστε πεπεισμένοι πως ο σχεδιασμός της επανάληψης του λιβυκού μοντέλου σε άλλες καταστάσεις κρίσεων, πρώτα απ' όλα στη Συρία, όχι μόνον δε θα επιτύχει τη διευθέτηση, αλλά θα οδηγήσει την περιοχή στην άβυσσο, που εγκυμονεί την καταστροφή για όλη την περιοχή».


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ