Πέμπτη 28 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Αλληλεγγύη στο λαό της Παραγουάης

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με χτεσινή της ανακοίνωση «καταδικάζει κατηγορηματικά τη βίαιη αποπομπή του εκλεγμένου προέδρου της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγο, από το Κογκρέσο και τη Γερουσία της χώρας, ύστερα από μια «δίκη-φάρσα» για το θάνατο 11 αγροτών και 6 αστυνομικών στο Κουρουγουάτι.

Είναι το δεύτερο πραξικόπημα ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια στη Λατινική Αμερική, μετά την Ονδούρα, όπου αντί των γνωστών παραδοσιακών μορφών, ο ιμπεριαλισμός και οι ντόπιες ολιγαρχίες χρησιμοποιούν πολιτικές διαφωνίες και συγκρούσεις ανάμεσα στην εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία, εφαρμόζοντας έτσι τη μορφή των δήθεν «κοινοβουλευτικών» πραξικοπημάτων.

Καλούμε τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης να καταδικάσουν το πραξικόπημα και να μην αναγνωρίσουν τη νέα κυβέρνηση του Φεδερίκο Φράνκο. Καλούμε τον ελληνικό λαό να δείξει την αλληλεγγύη του με το λαό της Παραγουάης που αντιστέκεται με κάθε τρόπο στη νέα αυτή πραξικοπηματική ενέργεια και να καταδικάσει κάθε άλλη προσπάθεια αποσταθεροποίησης στη Λατινική Αμερική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ