Τρίτη 3 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«MELIA»: Με απεργία απάντησαν χτες στις δύο απολύσεις συναδέλφων τους οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Melia». Την απεργία κήρυξε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, ενώ οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις με νέα απεργία μεθαύριο, Πέμπτη.

«ICAP GROUP»: Με το εκβιαστικό δίλημμα ή υπογράφεις ή απολύεσαι η εργοδοσία της πολυεθνικής επιχείρησης «Icap Group» (δημοσκοπήσεις, έρευνες αγοράς, κ.λπ.) επιβάλλει στους εργαζόμενους την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση μισθού (7% για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων).

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, που ήταν απλήρωτοι για μήνες, προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η δημοτική αρχή κάτω και από την πίεση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί με 27μηνη σύμβαση μέσω ΟΑΕΔ στις τεχνικές υπηρεσίες και παρέμεναν απλήρωτοι από το Φλεβάρη. Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας που είχαν κάνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η «Λαϊκή Συσπείρωση», η δημοτική αρχή είχε υποχρεωθεί να δεσμευτεί για την καταβολή των δεδουλευμένων. Κάτι που έγινε τελικά την περασμένη Παρασκευή οπότε οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν όλους τους χρωστούμενους μήνες μαζί με το επίδομα αδείας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ