Τετάρτη 4 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Νέο μακελειό

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Νέο μπαράζ αιματηρότατων βομβιστικών επιθέσεων συγκλόνισε, χτες, πολλές πόλεις του Ιράκ με κύριο στόχο, όπως φάνηκε, αμάχους και απλούς πολίτες, σε ανοιχτές αγορές και σε χώρους τέλεσης θρησκευτικών τελετών. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις περισσότερες από έξι ισχυρές βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε Βαγδάτη, Τάζι, Ντιγιάλα, Καρμπάλα, και Ντουανίγια. Στην τελευταία σημειώθηκε πραγματικό λουτρό αίματος όταν παγιδευμένο φορτηγό που οδηγούσε καμικάζι εξερράγη σε ανοιχτή αγορά λαχανικών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 80.

Στην πλειοψηφία τους, οι στόχοι των επιθέσεων ήταν σιίτες , που συγκεντρώνονται στην πόλη Καρμπάλα για την ιερή γιορτή τους. Πρόκειται για το πολλοστό βομβιστικό κύμα τον τελευταίο μήνα, κατά τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 275 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι σιίτες.

Η επιλογή των πληγμάτων προκαλεί έντονες υπόνοιες ότι οι δράστες των επιθέσεων προσδοκούν να πυροδοτήσουν νέο γύρο θρησκευτικών σεχταριστικών συγκρούσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτών αλλά και Κούρδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ