Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τετραήμερη επίσκεψη στην Κίνα ξεκίνησε χτες Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του νησιού ενώ αναμένεται να υπογραφούν και νέες συμφωνίες. Θα ακολουθήσει επίσης επίσκεψη του Προέδρου της Κούβας στο Βιετνάμ.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Δυνατότητα να πλήξουν με πυραύλους μέσα σε λίγα μόλις λεπτά από τη στιγμή που θα εκδηλωθεί ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του Ιράν, στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου και σε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις, δηλώνει το παραστρατιωτικό σώμα των Φρουρών της Επανάστασης που ολοκλήρωσε, χτες, τις τριήμερες στρατιωτικές ασκήσεις στην έρημο κατά τις οποίες δοκιμάστηκαν και πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς.

ΡΑΜΑΛΑ.-- Ετοιμη να ανταποκριθεί θετικά και άμεσα σε οποιοδήποτε αίτημα εκταφής της σορού του Γιάσερ Αραφάτ διατυπωθεί από τους οικείους του, δηλαδή τη σύζυγό του Σούχα, προκειμένου να διεξαχθούν εξετάσεις στα οστά του για να διευκρινιστεί, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, η αιτία του θανάτου του, μετά από τις έρευνες ελβετικού δικαστηρίου σε ρούχα του Παλαιστινίου ηγέτη με βιολογικά ευρήματα, στα οποία εντοπίστηκαν υψηλές ποσότητες ραδιενεργού πολωνίου, δήλωσε η Παλαιστινιακή Αρχή, αποφεύγοντας, προς το παρόν, να δρομολογήσει η ίδια μια τέτοια διαδικασία. Από την άλλη, Ισραηλινοί πρώην αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών ένιπταν τας χείρας τους.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Μέρες 2006 ζει ξανά το Μεξικό. Πρωταγωνιστής πάλι ο Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ που αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, με νικητή τον Ενρίκε Πένια Νιέτο, ακριβώς όπως το 2006 το είχε αμφισβητήσει όταν είχε ανακηρυχθεί νικητής ο νυν Πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν. Ο Ομπραδόρ ζητά τη συνολική επανακαταμέτρηση των ψήφων, η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή - IFE ανακοινώνει την επανακαταμέτρηση στο 1/3 των ψήφων, ενώ μέχρι στιγμής 60 έχουν συλληφθεί για παραβιάσεις και παρατυπίες της εκλογικής διαδικασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ