Παρασκευή 6 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ιδεοληψία» οι ιδιωτικοποιήσεις λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εστιάζουν την κριτική στο χαμηλό τίμημα και συγκαλύπτουν τις στρατηγικές επιλογές για λογαριασμό του κεφαλαίου

Στο επίπεδο της διαχειριστικής επάρκειας εξαντλείται η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Τελευταίο «χτύπημα», η κριτική που της άσκησε χτες γιατί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την τρόικα... πριν παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης!

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να καλεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης να επανέλθουν στη «γραμμή» της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Ταυτόχρονα, επιμένει να θολώνει τα νερά σχετικά με τη θέση του για τις ιδιωτικοποιήσεις, λέγοντας σε ανακοίνωσή του ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου θα αποστερήσουν από την οικονομία σημαντικά εργαλεία εθνικής ανάπτυξης».

Την ίδια ώρα όμως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, επέκρινε (ρ/σ «Αθήνα 9,84») την κυβέρνηση για «ιδεοληψία» στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων επειδή, όπως είπε, το οικονομικό όφελος είναι μικρό! Ανέφερε: «Εάν λοιπόν ιδιωτικοποιηθούν (...) θα συγκεντρωθούν 9 δισ. ευρώ, νομίζουμε πρόκειται για ιδεοληψία (...), όταν το συγκεκριμένο ζήτημα επανέρχεται ως πρωταρχικό, γίνεται προκειμένου να ενισχυθεί αυτή η ιδεοληψία και όχι για να υπάρξει πραγματική συνεισφορά στα δημόσια οικονομικά».

Επιπρόσθετα, υπερασπίστηκε τη συνύπαρξη ιδιωτικού - δημόσιου τομέα, προσπερνώντας ότι αυτή αντικειμενικά αποβαίνει σε βάρος του λαού, λέγοντας «εμείς, ενώ έχουμε αποδεχτεί την ιδέα της παραγωγής ενέργειας και από άλλες πηγές και από ιδιώτες και από οτιδήποτε άλλο, θεωρούμε ότι η παραγωγή λιγνίτη και το δίκτυο της ΔΕΗ δεν πρέπει κατά κανένα τρόπο να ιδιωτικοποιηθούν».

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η λογιστική προσέγγιση των ιδιωτικοποιήσεων που κάνει ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ ΝΕΤ), επανερχόμενος στην εκποίηση της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης». Οπως είπε, «όταν πάει κανείς να πουλήσει όσο όσο μία κερδοφόρα επιχείρηση (...) που είναι κερδοφόρα λόγω της ανόδου των τιμών της ζάχαρης, σε μία εποχή που οι χρηματιστηριακές αποτιμήσεις όλων των επιχειρήσεων αλλά και η αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου είναι κυριολεκτικά στα τάρταρα, είναι επιζήμιο και μπορεί να σημάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά για το Δημόσιο από τα ελάχιστα χρήματα που θα φέρει στα ταμεία του».

Σε συνέντευξή του στον «ΦΛΑΣ», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος, στο όνομα του «ρεαλισμού», τάχτηκε υπέρ της κατάργησης φορέων του Δημοσίου. Οπως είπε, «σήμερα η εξέλιξη των πραγμάτων, η αναδιάρθρωση τομέων της οικονομίας επιβάλουν να καταργηθούν κάποιοι φορείς στα πλαίσια μιας εξορθολογικευμένης προσέγγισης ανασυγκρότησης του Δημόσιου».

Παραπέρα, υπερασπίστηκε την προγραμματική συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, εγκαλώντας τα γιατί την εγκατέλειψαν! Είπε επ' αυτού: «Το πρόγραμμα που έκαναν οι τρεις της συγκυβέρνησης, που κι εμείς είπαμε, "κάτι μπορούν και θέλουν να κάνουν" ή τα 18 προεκλογικά σημεία του κ. Σαμαρά, τα 7 του κ. Κουβέλη και τα 6 του κ. Βενιζέλου, τι έγινε, τα κατάπιαν;»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ