Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Θερίζει η πείνα

Θερίζει η πείνα τις λαϊκές οικογένειες στην Αθήνα ελέω ευρωμονόδρομου, ενώ οι πολιτικές δυνάμεις που τον ακολουθούν πιστά περιορίζουν την «κοινωνική πολιτική» τους στο να στήνουν εράνους και συσσίτια για τους εξαθλιωμένους.

Σε αυτό το πλαίσιο η εκλεγμένη με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων/ΔΡΑΣΗΣ δημοτική αρχή Αθήνας προχώρησε σε «δοκιμή λειτουργίας» του πολυδιαφημισμένου από την ίδια «Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών» του Δήμου (στο παλιό Φρουραρχείο, απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης). Προχθές διένειμαν τρόφιμα και χυμούς σε 721 άτομα και οικογένειες που είχαν ειδοποιηθεί όντας καταγεγραμμένοι στους καταλόγους απόρων και οικονομικά αδύναμων πολιτών. Χτες προσήλθαν άλλες 50 οικογένειες.

Προκειμένου άτομο ή οικογένεια να συμπεριληφθεί στον κατάλογο του «Κόμβου» απαιτείται προσκόμιση λογαριασμού ΔΕΚΟ όπου να προκύπτει ότι είναι δημότης ή κάτοικος του Δήμου, και φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα οικονομικού έτους 2010 ή 2011, όπου να πιστοποιείται ότι το ατομικό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ, το οικογενειακό τις 12.000, είτε βιβλιάριο Απορίας, είτε Πιστοποιητικό Οικονομικής Αδυναμίας. Οσα διανεμήθηκαν ήταν ιδιωτικές προσφορές, η δε δημοτική αρχή ζητά και άλλες τέτοιες «προσφορές αλληλεγγύης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ