Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ελλειψη σχεδιασμού και συντονισμού

Ελλειψη σχεδιασμού και συντονισμού ανάμεσα στις υπηρεσίες διαπιστώνει με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, ενώ τονίζει την αναγκαιότητα άμεσης συγκρότησης ενιαίου φορέα δασοπροστασίας. Εξάλλου, αντιπροσωπεία της ΝΕ Αχαΐας, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή του ΚΚΕ μετέβη στην περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου η ΝΕ Αχαΐας διαπιστώνει:

«Την έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την αποσπασματικότητα στην αντιμετώπιση και τη σπατάλη δυνάμεων. Αναδεικνύεται και με αυτό το περιστατικό η αναγκαιότητα για την άμεση συγκρότηση ενιαίου φορέα δασοπροστασίας.

Τις σοβαρές ελλείψεις αλλά και τη μη συντήρηση των μέσων πυρόσβεσης εναερίων και επιγείων εξαιτίας της υποχρηματοδότησης από το κράτος. Τις ευθύνες της Περιφέρειας αλλά και της Δημοτικής Αρχής στην έλλειψη μέτρων πρόληψης.

Τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Πάτρας ιδιαίτερα για το Κάτω Καστρίτσι το οποίο ήταν χωρίς νερό τέσσερις μέρες.

Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών σχετικά με την εκποίηση των ορεινών όγκων και δασικών εκτάσεων προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων, με τους δασοκτόνους νόμους και τους αποχαρακτηρισμούς των δασών, επιλογές που εκμεταλλεύονται οι εμπρηστές.

Απαιτούμε:

-- Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

-- Την άμεση προστασία των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά, την αποκατάσταση των δασών και την αποζημίωση των πληγέντων».

  • Με αφορμή τις πυρκαγιές κι άλλα επίκαιρα ζητήματα η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ θα δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της (12ου Συντάγματος 34).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ