Σάββατο 21 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ερχεται νομοσχέδιο - «σκούπα»

Νομοσχέδιο «σκούπα» για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες. Με αυτό θα αίρονται 77 «εμπόδια» που έχει εντοπίσει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προκειμένου να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις - εξπρές, ενώ παράλληλα θα καταργηθούν δύο υφιστάμενες διατάξεις για τον έλεγχο του 51% των ΔΕΚΟ από το κράτος αλλά και για «πλαφόν» 20% για ιδιώτες στην κατηγορία επιχειρήσεων.

Αποκαλυπτικές για τις προθέσεις της κυβέρνησης να προωθήσει τάχιστα όλες τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε «η χώρα να καταστεί φιλική στην επιχειρηματικότητα», ήταν οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης. «Εμείς πρέπει να εκπλήξουμε θετικά την Ευρώπη και τις αγορές (...) πρέπει να στείλουμε το μήνυμα της αποφασιστικότητας, να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ένα μικρότερο κράτος και διοίκηση μικρότερη κατά 30% και προώθηση των αποκρατικοποιήσεων», τόνισε χαρακτηριστικά (στον «Realfm») ο Κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι «θα αποκρατικοποιηθούν και η ΔΕΗ και ο ΟΣΕ», επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ακόμη εννέα επιμέρους προγράμματα και στο δικό μας υπουργείο πέρα της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και θα δουλέψουμε για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ». Ειδικά για την ιδιωτικοποίηση των νερών είπε ότι αυτή θα γίνει με την πλέον κερδοφόρα μέθοδο για τα μονοπώλια, τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης της διαχείρισης. «Κανένας δεν πουλάει το νερό, πουλάει τη διαχείριση, θα αναλάβουν (σ.σ. οι ιδιώτες) τη λειτουργία της επιχείρησης», σημείωσε, ενώ ισχυρίστηκε ψευδόμενος ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ