Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Εντυπωσιοθηρία με αμοιβές υπουργών και μισθώματα

Κόβει 17 εκατ. το χρόνο για να δικαιολογήσει αντιλαϊκά μέτρα ύψους 14 και πλέον δισ.!

Αντιπερισπασμός για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν από κοινού η συγκυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί είναι οι τάχα «εξοικονομήσεις δαπανών» που προβλέπονται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Περιστολή δημόσιων δαπανών και ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων».

Το δήθεν μέτρο που πλασάρεται και ως «ισοδύναμο», αφορά σε μειώσεις μισθών και αποζημιώσεων για υπουργούς, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και γενικούς γραμματείς υπουργείων. Η «εξοικονόμηση», σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δε φτάνει ούτε στα 10 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Στο ίδια νομοσχέδιο προβλέπεται ρύθμιση για μείωση των μισθωμάτων που πληρώνει το δημόσιο για τη στέγαση των υπηρεσιών του, με το εμφανιζόμενο όφελος από 15 μέχρι 17 εκατ. ευρώ το χρόνο. Την ίδια ώρα, στις πλάτες του λαού ετοιμάζονται να φορτώσουν μέτρα και περικοπές ύψους πάνω από 14 δισ.

Τα «μέτρα» που ανακοίνωσε χτες το υπουργείο, μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας, αποτελούν, όλα κι όλα, το 0,01% του πακέτου που έχουν ετοιμάσει. Για τις μειώσεις στα μισθώματα που καταβάλλει το δημόσιο προβλέπεται κλιμάκωση από 10% (για νοίκια μέχρι 1.000 ευρώ), 15% μέχρι 2.000 ευρώ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ